Предвид факта, че кариерата на великия Клинт Истууд продължава вече повече от шест десетилетия, надали някой може да си представи, че в скоро време легендата на Холивуд би обърнала гръб на киното, макар вече да е на 91 години. Още повече, че в началото на тази есен се очаква по големите екрани по цял свят да тръгне новият му филм "Cry Macho".

Въпреки това обаче някои медии побързаха да разтълкуват последната публикация на актьора в личния му Twitter акаунт като признание, че вече е готов да се пенсионира, оттегляйки се завинаги от развлекателната индустрия...

Твърдение, звучащо направо немислимо, имайки предвид неговата неизчерпаема енергия както пред, така и зад обектива на камерата, резултат от която са общо 72-те заглавия, дали му поле за изява като актьор, наред с 45-те продукции, доказали и затвърдили режисьорския му талант.

Всъщност причина за слуха, обикалящ основно родната преса, е колаж от негови снимки, показващи го през различните периоди в живота му, споделен от Истууд във виртуалното пространство преди ден, който бе придружен от негов популярен цитат, изречен в миналото. Навярно обаче повечето медии са забравили думите му, понеже ги приеха като ново изказване, свидетелстващо за това, че той един вид вече е хвърлил оставката си, отдавайки се на безсрочна почивка от снимачната площадка. Въпросната мисъл на звездата от "Добрият, лошият и злият" гласи: "Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно".

В интерес на истината, в поста си артистът никъде дори не намеква, че има намерение да се откаже от професията си, донесла му редица престижни награди и отличия. Единственото друго послание, което е написал, е: "Времето лети", което надали може да се интерпретира като сбогуване с работата му.

Клинт е роден на 31 май 1930 г. в Сан Франциско, Съединените американски щати. Страстта му към актьорската игра идва в началото на 50-те години, а първата му роля, макар и незначителна, е на 25-годишна възраст във филма на ужасите "Revenge of the Creature". Световната слава обаче го застига с изпълненията му в различни уестърни. С течение на времето името му се налага и като режисьор, продуцент и компизитор.

До момента е спечелил редица авторитетни награди, включително две статуетки "Оскар" за най-добър режисьор и още толкова за най-добри актьорски постижения, "Златен глобус", "Сезар" и т.н.