Актрисата Ребел Уилсън и колегата й Саша Барон Коен влязоха в остър спор заради плановете й да публикува книга, за която той заяви, че е пълна с "грешни твърдения" по негов адрес.

Уилсън наскоро сподели, че в предстоящите й мемоари има отделна глава, посветена на британския комик.

ВВС посочва, че на този етап не са дадени подробности какво ще се съдържа в творбата, но е сигурно, че ще бъдат описани техните лоши взаимоотношения, възникнали по време на съвместната им работа през годините.

Последно зрителите ги видяха заедно на екран през 2016 г., когато се снимаха в "Гримсби", известен още като "Братя Гримсби". Там Ребел влезе в ролята на приятелката на героя на Барон Коен. След като филмът излезе по кината, Ребел разкритикува Коен, че "многократно се е опитвал да я убеди да заснемат голи сцени". "Той просто те кара да правиш неща, които не искаш. И натиска докато не се съгласиш", разказа тя в интервю.

В отговор за предстоящата книга говорител на Саша заяви пред BBC News: "Въпреки че оценяваме важността на това да се говори открито, тези очевидно неверни твърдения са в пряко противоречие с обширни подробни доказателства, включително съвременни документи, филмови кадри и разкази на очевидци, присъствали преди, по време и след продукцията на "Братя Гримсби".