Рене Зелуегър е актриса хамелеон. Тя известна с трансформациите си за роли и този път също изглежда незунаваема - много напълняла и запусната в "The Thing About Pam", криминална тв драма на NBC, описваща убийството на Луис Гумпенбергер през 2016 г. и осъждането на Пам Хъп за деянието.

Във филма участват още Джош Дюамел, Джуди Гриър, Кейти Миксън, Гидиън Адлон, Шон Бриджърс, Глен Флешлър, Суан Споук и Мак Бранд. Снимките започнаха в Ню Орлиънс през октомври. 

От гардероба на продукцията носят костюма на Рене

Снимка: Скрийншот Pagesix

Този път за разлика от ролята на Бриджит Джоунс, тя не напълнява, както го стори с 14 кг преди години, а слага костюма на дебелана, за да добие външността на убийцата Пам. Гримът също помага и я прави много различна.

Рене споделя за историята, че е крещяща илюстрация на социалните проблеми в обществото. Двукратната носителка на "Оскар" казва, че при тази героиня, за разлика от иконичната й игра като Джуди Гарланд, няма натрупани от десетилетия записи и информация. "Пам е позната, но не е известна в този смисъл. Работя с оскъдна информация. Ще се опитам да изследвам различни типове хора", добавя Рене.

Пам Хъп излежава доживотна присъда си в затвор в Мисури. Тя твърдяла, че е застреляла Гумпенбергер, който имал умствени проблеми, при самозащита.

Пам беше ключов свидетел в случая са Ръс Фариа през 2013 г. за убийството на съпругата му Бетси Фариа, която беше намушкана до смърт в дома си в Трой, Мисури през 2011 г. Убийствата на Бетси Фария и Луис Гумпенбергер са в основата на сюжета на сериала.