Режисьорът на "Аквамен и изгубеното кралство" Джеймс Уан отхвърли твърдението, че участието на Амбър е било отрязано заради процеса за клевета срещу бившия ѝ съпруг Джони Деп, съобщава изданието "Us Weekly".

Уан обясни, че героинята на Хърд - Мера, не е била изрязана заради личния ѝ живот, а защото филмът трябвало да сложи фокуса върху злодея Орм (Патрик Уилсън).

"Предлагал съм това на всички още от самото начало. Първият "Аквамен" бе за Артър и Мера. Вторият филм трябваше да бъде фокусиран върху Артур и Орм", каза Уан в интервю за "Entertainment Weekly" по-рано тази седмица. Неговото изказване е следствие на твърдението на Хърд от 2022 г., която заяви, че бъдещето ѝ на снимачната площадка е застрашено в резултат на съдебната битка, която води с бившия ѝ съпруг.

Джеймс Уан

Снимка: Getty Images

Снимка: АР/БТА

"Прекратиха договора ми, макар да се борих да остана в продължението на филма", бяха думите й по време на процеса, който бе иницииран от Деп заради статия във вестник "Washington Post" от 2018 г., написана от Хърд, която се обяви като жертва на домашно насилие. През лятото на 2022 г. съдията се произнесе в полза на Деп и Хърд бе осъдена да му плати 15 млн. долара обезщетение, което по-късно бе намалено до 10,35 млн. поради ограничението на наказателните щети по закона на Вирджиния. Малко по-късно същия месец се появиха съобщения в пресата, че ролята й в "Аквамен и изгубеното кралство" е била напълно изрязана от продължението на филма.

Амбър Хърд на световната премиера на "Аквамен", ноември 2018 г. в Лондон

Снимка: Getty Images