Латино кралят, носител на редица престижни награди, включително "Грами", и абсолютен разбивач на сърца - Рики Мартин, представя първия си сингъл за тази година - колаборация с изгряващата международна изпълнителка Палома Мами. Летният латино денс трак "Qué Rico Fuera" (How Sweet It Would Be) съчетава поп, афро-латино звучене и ърбън мелодии, и излиза с официално видео на звездния режисьор Джеси Теро.

Като фен на музиката на 21-годишната изпълнителка, Рики се свързва с нея, предлагайки ѝ съвместен музикален проект, но поради пандемичните рестрикции се налага двамата да запишат частите си от песента отделно и се срещат на живо чак за снимките на видеото в Калифорния.

"Бях запознат с музиката на Палома, тъй като постоянно търся и искам да развивам нови гласове. Когато парчето "Qué Rico Fuera" се появи в съзнанието ми, веднага се сетих за нея. Тя е воин и е повече от талантлива. Много се радвам, че имахме възможността да работим заедно. Надявам се и публиката ни да се почувства също толкова добре слушайки песента, колкото и ние, когато я създавахме", споделя Мартин.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

"Когато ми се обади, не можах да повярвам. Толкова се развълнувах! Всеки би реагирал така, когато разбере, че ще работи с толкова талантлив певец, какъвто е Рики. Излязох от зоната си на комфорт при създаването на тази песен, текстът, който написах, беше малко по-секси от това, на което съм свикнала, и много ми хареса. Феновете ми наистина ще се гордеят с мен. Chile, семейството ми и аз сме много щастливи!", допълва Палома.

"Qué Rico Fuera" е първият сингъл от дългоочаквания и предстоящ албум на Ricky - Play, като ще бъде част и от репертоара на турнето на суперзвездата в Северна Америка с Enrique Iglesias и специалния гост Sebastián Yatra.