Рита Ора, която въпреки албанския си произход е сред най-популярните изпълнители на британската музикална сцена, изненада почитателите си у нас с първите кадри от новата си песен с Дейвид Гета "Bang", които преди ден сподели в своя личен Инстаграм акаунт. На тях певицата носи албанска народна носия, а зад нея се виждат панелните блокове на квартал "Тева" в миньорския град Перник.

Макар че видеото, чиито снимки се проведоха в средата на декември м.г., ще излезе след два дни - на 12-и февруари, анонсиращите го постове отсега правят сериозно впечатление на шестнадесетте милиона последователи на блондинката в социалната мрежа, останали запленени от облеклото, което тя и останалите жени в него носят.

Вижте кадъра >>

"Ще бъде невероятно! Това традиционни албански дрехи ли са? Влюбих в тях", пише една от фенките ѝ, а друга заключва, че локацията, превърнала се в снимачна площадка на клипа, всъщност е Русия.

"Костюмите са невероятни", включва се трета.

В последния месец на 2020-а година пернишките медии писаха, че редица превозни средства и разпънати шатри са блокирали квартала заради снимки, а по входовете на сградите били разлепени съобщения, молещи живущите да не паркират колите си пред тях. Поради липса на информация за проекта, повечето хора първоначално предположили, че става въпрос за поредния холивудски филм, но впоследствие чули музиката и решили, че всъщност е видео на чуждестранна тийн звезда. Днес обаче е ясно, че мястото е било окупирано от Рита Ора и нейния екип.

"Готови ли сте? Нямам търпение всички да видите и чуете това! Моят собствен мини-филм", гласи посланието на родената в Косово музикална сензация към една от публикациите ѝ, заснета с дрон и показваща движещ се по черен път пикап, в който се возят участниците в клипа.

Изпълнителката на "Hot Right Now" пристигна в България преди Коледно-новогодишни празници м.г., които ѝ се наложи да посрещне у нас, тъй като не успя да напусне пределите на държавата ни преди затягането на ограничителните мерки, спрели всички полети към Обединеното кралство.

Тогава таблоидите стриктно следяха местоположението на Рита, понеже тя на два пъти се забърка в скандали, нарушавайки разпоредбите, свързани с пандемията. Първо не спази 14-дневната задължителна карантина за пристигащи във Великобритания, след като пътува до Египет, а по-късно организира тържество с 30 души по случай 30-ия си рожден ден, докато страната бе в национална блокада.

Тайното събиране обаче бе разкрито от полицията. Рита Ора се извини публично за грешната си преценка и предложи да плати 10 000 паунда глоба.