Американското Министерство на енергетиката прибягва до помощта на Робърт Дауни-младши за набиране на 1000 души, които да работят по проблемите на промените в климата и в сферата на чистата енергия.

Министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм разпространи видео с "Железния човек", който насърчава желаещите да се присъединят към "корпуса за чиста енергия", независимо от произхода им, за да работят за по-бързо прилагане на екологични технологии като вятърни и слънчеви електроцентрали.

Участниците ще помагат за изграждането на хиляди километри електропреносни мрежи за вятърна и слънчева енергия и ще изследват, разработват и внедряват екологични начини за производство на енергия с по-малко парникови газове, каза Гранхолм. Новият трудов корпус е по програма с бюджет 62 милиарда долара, отпуснати на Министерството на енергетиката по силата на закон за инфраструктурата, подписан миналата година от президента Джо Байдън.

В анимирания видеоклип звездата от "Отмъстителите" казва, че зрителите може да го познават от някоя от неговите "многобройни изяви" като супергерой милиардер в "Железния човек" или "най-великия детектив в света" Шерлок Холмс, предава БТА. Но сега има този "страхотен нов офис" в Министерството на енергетиката и вече работи усилено за Корпуса за чиста енергия".

"Работих с някои невероятни хора по фантастични нови решения за климатичните промени", добавя той.

Гранхолм, която също се появява във видеото, казва на Робърт Дауни-младши, че Министерството на енергетиката "търси хора, които да помогнат с почти всичко - от учени до ИТ специалисти, строителни инженери, електроинженери и др", а сред бонусите изрежда и "по-здрава Земя".

Видеото е пуснато в канала в YouTube на американското Министерство на енергетиката и социалните мрежи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos