Британската рокзвезда Род Стюарт и синът му са договорили извънсъдебно споразумение с прокуратурата по обвиненията, че са нападнали охранител по време на свада при опит да влязат на частно парти в хотел в Палм Бийч в навечерието на 2020 г., съобщи адвокатът на Стюарт, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Според адвоката им Род и Шон Стюарт няма да бъдат съдени за инцидента, писа "Саут Флорида СънСентинел".

Адвокат Гай Фронстин преговарял по споразумението с помощник щатския прокурор Закари О'Нийл. Адвокат Александра Антоначи каза пред изданието от името на Фронстин, че изглежда всичко вече е договорено и остава да се оформят документите.

От прокуратурата не са съобщили официално за постигнато споразумение, но казаха, че се водят преговори.

Охранителят Джеси Диксън е заявил пред полицията, че Стюарт и семейството му се опитали да влязат на частно парти, на което не били поканени. Когато достъпът им бил отказан, станали шумни и опитали да направят скандал. Диксън сложил ръка на гърдите на Шон Стюарт и му казал да отстъпи и да направи място, след което 40-годишният син на рокзвездата долепил лице до неговото и го блъснал. Род Стюарт ударил Диксън в областта на ребрата с юмрук, сочи полицейският доклад.

Шон Стюарт тогава отрече да е блъснал Диксън. Според версията на Род Стюарт инцидентът е предизвикан от несговорчивостта на охранителя. Той твърди, че не го е ударил нарочно и му се е извинил.

Полицай Стивън Манчино е прегледал записите от охранителните камери в хотела и определил, че Стюарт първи са проявили агресия. Двама служители на хотела са потвърдили, че Шон Стюарт е блъснал Диксън и Род Стюарт го е ударил.

Съдебно заседание е насрочено за 26 март. 

Род Стюарт, който е на 76 г., е известен с хитове като "Maggie May'' и "Tonight's the Night.'' Той бе удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2016 г.