След международния успех на супер сингъла Salty, Рут Колева събра същия екип, за да подготви "Wassup". Новата песен излиза в акцента на сивата есен, след две години живот в пандемия и след едно бурно лято за певицата.

"Време е вече да погледнем отвъд това, което ни се случи", споделя тя и подава своя свеж поглед към промяната.

Песента е нотка към живота на новото начало, към свежия старт. Видеото е по-различно от това, което сме свикнали да виждаме, и провокира с цветове, емоция, безгрижна динамика и смели движения в стилистиката на Уес Андерсън. 

"Wassup" отново среща Георги Линев - Kan Wakan, и Илияна Недялкова (част от музикалния екип на Зейн Малик). Двамата, заедно с Рут Колева, създават сингъл със заявка за международен успех и нареждат "Wassup" до "Candy Coated", "On My Way", "All The Guys", "Salty". Всички те, плюс още няколко изненади в ритъм, ще влязат в предстоящия албум на родната изпълнителка, с плануван старт на 02 февруари 2022 г.

"Wassup" вече е наличен във всички дигитални платформи, благодарение на Орфей Мюзик.

Снимка: Михаил Новаков

Преди новия музикален сезон Рут Колева отново бе в центъра на качествените събития. Tя е в основата на "Sofia Live Festival", който събра много емоция в горещите месеци и мнозина определиха като "Събитието на Годината". Неизбежна част от изпълненията на живо през тазгодишния жарък сезон бе и супер хита "Salty", който постигна голям международен успех. Той бе 9 седмици №1 в официалната Airplay класация "България Топ 100", изготвяна от ПРОФОН и BMAT, според реалните излъчвания от медиите в България!

Песента е включена в редица международни плейлисти на популярните дигитални платформи. Оригиналното видео и видеото към ремикса на Fabrizio Parisi & The Editor се излъчват на регулярна ротация от MTV US и Club MTV, като ремиксът стигна №5 в Dance класацията на MTV Русия. Най-популярната дигитална платформа TikTok удостои Рут и нейния сингъл "Salty" с официална кампания в 7 държави!