Актьорът и носител на "Еми" и "Златен глобус" Джейсън Бейтман беше почетен като Мъж на годината за 2022 г. от театралната трупа "Бухнал пудинг" на Харвардския университет.

Петдесет и три годишният Джейсън Бейтман - актьор, продуцент и режисьор на епизоди от сериала "Озарк" на Netflix, който играе и главна роля в "Развитие в застой", бе удостоен с отличието на шеговита церемония.

Връчването на приза - форма за пудинг, по традиция се предшества от костюмен парад по улиците на Кембридж. Звездата получи и искрящ сутиен, след като "отнесе" подигравки с миналите му роли в киното и телевизията. На актьора дори беше подхвърлен меч-играчка, за да се бие с по-младото си аз.

Вижте снимки от церемонията >>

За да заслужи формата си за пудинг, Джейсън Бейтмън трябваше да изтърпи още едно неудобство - членовете на театралната трупа го накараха да изпее песента "Eternal Flame" на "The Bangles" със замразен банан, вместо микрофон.

Снимка: Getty Images

"Чувствам се поласкан, благодарен, унизен и странно удобно", пошегува се той, след като му бе връчен приза.

Запитан къде ще го постави по отношение на своята "Еми", актьорът отговори, че мястото му ще бъде точно над престижната телевизионна награда.

"Не можеш да сложиш пудинг в Еми", пошегува се Джейсън Бейтман.

Празненствата в четвъртък вечер отбелязаха първия път, когато наградата беше връчена от началото на коронавирусната пандемия през 2020 г. Тогава като Мъж на годината беше почетен Бен Плат.

Снимка: Getty Images

Отличието за Мъж на годината се връчва ежегодно от 1967 г. на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г., припомня БТА. Сред предишните му носители са Клинт Истууд, Том Ханкс, Робърт де Ниро, Самюъл Л. Джаксън.

Кариерата на Джейсън Бейтман започва в началото на 80-те години на миналия век. Освен в телевизионни продукции, актьорът е участвал и в няколко филма, сред които "Шефове гадняри", "Нощни игри", "Самоличност на аванта".

В събота актрисата Дженифър Гарнър ще получи наградата "Бухнал пудинг" за Жена на годината.

Снимка: Getty Images