Очарователната Дженифър Гарнър бе обявена за носителка на наградата "Бухнал пудинг" за жена на годината, връчвана от театралната студентска трупа на Харвардския университет.

Отличието се дава всяка година на изпълнители с траен и впечатляващ принос към шоубизнеса от най-старата студентска театрална трупа в САЩ, основана през 1795 г.

49-годишната актриса е почетена не само за успешната си актьорска кариера, но и за дейността си на филантроп и предприемач.

Вижте снимки на Джен >>

Тя ще бъде гост на карнавален парад по улиците на Кембридж на 5 февруари, което предшества връчването на отличието - златна форма за пудинг.

"Развълнувани сме да почетем Дженифър Гарнър", обяви Моли Чанг от трупата. Тя сподели, че като дете много е харесвала филма "Събудих се на 30" с участието на звездата и "няма търпение да се срещне с нея".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженифър Гарнър беше номинирана за няколко награди "Еми" за ролята си на агент Сидни Бристоу в телевизионния шпионски сериал "Наричана още". Тя получи похвали за изпълненията си във филми като "Джуно", "Клубът на купувачите от Далас" и "Събудих се на 30".

Холивудската знаменитост е част от организацията "Спасете децата" и активно работи за нейното популяризиране и за събирането на повече средства. Освен това е съосновател на компанията за биохрани "Once Upon a Farm", чиято цел е да предостави на подрастващите най-висококачествена храна, отглеждана по устойчиви методи.

Сред носителките на наградата "Бухнал пудинг" за жена на годината, която се присъжда от 1951 г., са Хелън Мирън, Марион Котияр, Клеър Дейнс, Джулиан Мур, Ан Хатауей, Холи Бери, Катрин Хепбърн. Миналата година тя беше присъдена на Вайола Дейвис.

В края на декември актьорът Джейсън Бейтман (52 г.) беше обявен за носител на наградата "Бухнал пудинг" за мъж на годината, припомня БТА. Заедно с Дженифър Гарнър участват във филма "Джуно" (2007 г.).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos