Софи Трюдо отново е на крилете на любовта, като мъжът, който с днешна дата владее сърцето й, е детски лекар от Отава.

По-любопитното обаче е, че от бракоразводните документи на доктора с вече бившата му съпруга, връзката на двойката стартирала много преди Софи и канадският премиер Джъстин Трюдо да обявят раздялата си. Вече бившите съпрузи разкриха на 2 август 2023 г., че са се разделили законно след 18 години брак и три деца заедно.

Причините за раздялата им тогава не бяха ясни, но двойката каза, че това е станало след "много трудни разговори". Канадските медии обаче разкриха, че по времето, когато решението им да се разделят бе обявено пред света, Софи вече е имала връзка с базирания в Отава детски хирург д-р Маркос Бетоли.

В молбата си за развод, подадена на 26 април 2023 г., бившата съпруга на д-р Бетоли Ана Ремонда твърди, че той вече има връзка "с високопоставен човек, който привлича значително медийно внимание и представлява значителни съображения за сигурност".

Лицето не е посочено в съдебните документи, но The National Post твърди, че е потвърдено, че твърдението на г-жа Ремонда се отнася за 48-годишната Софи.

Снимка: Getty Images

48-годишният д-р Бетоли работи в Детската болница на Източно Онтарио (CHEO) и също така преподава в медицинското училище на Университета в Отава.

Той е завършил медицинското си обучение в Католическия университет в Кордоба, Аржентина, според биографията му на уебсайта на университета в Отава. Лекарят се премества в Канада през 2004 г., преди да стане образователен ръководител на бакалавърската програма по детска хирургия в университета през 2010 г. През 2014 г. той е повишен в доцент и печели отличието си като член на Кралския колеж по хирурзи на Канада (FRCSC).

Съобщава се, че бившата му съпруга е посочила в молбата си за развод, че не заема никаква позиция по отношение на личния живот на бившия си партньор. Въпреки това тя настоява, че новата връзка е довела до неуточнени опасения за сигурността, "на които децата са изложени, докато са под грижите на баща си" и иска съдебна заповед, за да се гарантира неприкосновеността на личния живот и защита на двете им деца.