Премиерата на филма "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" се състоя в Лондон.

Актьорът Еди Редмейн, който е носител на награда "Оскар", за трети път се превъплъщава в познатата роля на магизоолога Нют Скамандър в дългоочакваната продукция.

На бляскавото събитие в британската столица той позираше за снимки и раздаваше автографи, като зарадва феновете на продукцията, чието действие предхожда хронологично събитията в романите на Дж. К. Роулинг и филмите за приключенията на Хари Потър.

Вижте снимки >>

"Винаги се чувствам невероятно сюрреалистично, но съм особено еуфоричен този път, защото снимането на филма по време на пандемията, беше едновременно невероятно стресиращо и изключително приятно", каза звездата на червения килим. Той сподели, че имало моменти, в които не бил сигурен, че проектът изобщо ще се реализира. Лентата е "изпълнена с причудливостта и магията, които обичах в продукциите за Хари Потър".

Трейлъри на "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор", който излиза в киносалоните следващата седмица, показаха воюващите магьосници Скамандър и Дъмбълдор, изигран от Джуд Лоу, срещу злодея Гелерт Гринделвалд.

"Има много чудесни познати герои, които се развиват, разкриват. Има нови фантастични животни. Те наистина са фантастични, някои страшни, а други - сладки", каза Лоу.

Джуд Лоу

Снимка: Getty Images

Датският актьор Мадс Микелсен е в ролята на Гелерт Гринделвалд, като замести Джони Деп, припомня БТА. Холивудската знаменитост беше принудена да се оттегли в края на 2020 г., след като след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", нарекъл го "бияч на съпруги".

Мадс Микелсен

Снимка: Getty Images

Микелсен също беше на премиерата заедно с своите колеги от филма, както и Роулинг, която е автор и продуцент на "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор".

Джоан Роулинг

Снимка: Getty Images