Софи Търнър и Джо Джонас ще оставят двете си деца в Ню Йорк като част от временно съдебно споразумение, информира CNN.

Миналата седмица Търнър заведе дело срещу Джонас, като поиска момичетата им да бъдат върнати в Лондон, но временната заповед за съгласие, получена за CNN, показва, че актрисата от "Игра на тронове" и вокалистът на "Jonas Brothers", са постигнали временно споразумение в съда децата им да останат в САЩ.

"Страните приеха влизането в сила на предложената временна заповед за съгласие. Тя забранява извеждането на децата на страните от юрисдикцията на районните съдилища на САЩ за южните и източните райони на Ню Йорк", се посочва в документите. В молбата си от миналата седмица Софи заяви, че през последната година е искала да се установи със семейството си в Англия и че преди края на брака си с Джо взаимно са се договорили да заживеят в Обединеното кралство.

Въпреки развода им "той се стреми към съвместно отглеждане на децата, така че те да бъдат отглеждани както от майка си, така и от баща си, и, разбира се, няма нищо против да бъдат отглеждани както в Щатите, така и в Обединеното кралство", заяви по-рано този месец неговият представител за CNN. "Децата са родени в Америка и са прекарали по-голямата част от живота си там. Те са американски граждани."

Що се отнася до вече екс двойката - двамата сключиха брак през 2019 г., а четири години по-късно Джо подаде молба за развод. "След четири години брак ние взаимно решихме да го прекратим", написаха те в съвместно изявление. "Има много спекулации за причините, но наистина това е единно решение и ние искрено се надяваме, че всички могат да уважат желанията ни за неприкосновеност на личния живот за нас и нашите деца."