На 53-годишна възраст Салма Хайек продължава да бъде една от най-красивите актриси, които Холивуд познава. Времето сякаш не се отразява по никакъв начин на мексиканката, което кара хората да вярват, че тя има определена тайна за вечната си младост.

Вижте снимки на Салма >>

В свое скорошно интервю звездата от "Десперадо" разкри как поддържа прекрасната си визия. И не, тя не се дължи на скъпи кремове или процедури, а на... медитация. Салма твърди, че ако човек успее да намери време за релаксация в забързаното ежедневие и прочисти съзнанието си, това веднага ще се отрази на външния му вид. Хубавицата държи на естествения процес на стареене и изобщо не се притеснява от сивите нишки в косата си.

Миналата година пред сп. "Glamour" тя сподели, че баба ѝ е изиграла ключова роля в отношението ѝ към красотата и нейната поддръжка.

"Всичко, което знам, го научих от моята баба. Тя ме накара да осъзная, че има неща, които са наистина добри и ефективни, но заради козметичните марки, постоянно опитващи се да ни продадат новите си продукти, те остават избутани настрана", казва тя.

Също така, брюнетката разкри свои необичаен навик.

"Не си мия лицето сутрин - никога, никога, никога... На мнение съм, че това е вредно за кожата, затова просто я овлажнявам. Баба ме научи, че през нощта кожата попълва всичко, което е загубила през деня. Също така, ако вечер я почиствам много добре, защо тя да бъде мръсна, когато се събудя? Компаниите просто се опитват да ви накарат да използвате повече продукти", разкрива актрисата.