Дори и да не си спомнят много от сюжета на "Десперадо", което надали е така, то със сигурност всички господа се сещат за един конкретен отрязък от филма, благодарение на който горещата Салма Хайек официално бе провъзгласена за повелителка на мъжките фантазии през далечната вече 1995 година. Става въпрос за сцената, в която героинята ѝ Каролина се отдава на страстна любов с Ел Мариачи, изигран от Антонио Бандерас.

Наскоро обаче актрисата сподели в интервюто си с Дакс Шепърд, че снимките на тази част от лентата са били наистина трудни за нея, защото тогава за първи път ѝ се е наложило да разголи плътта си пред обектива на камерата.

И макар брюнетката да започна разказа си с думите "О, Боже! Ще си имам проблеми за това", въпреки всичко тя обясни какво точно се е случило.

Вижте снимки на Салма >>

"Любовната сцена не беше в включена в сценария, напротив, от студиото я поискаха, след като видяха химията между мен и Антонио. Беше ми много, много трудно... Преди това никога не бях правила нищо подобно, така че преди да започнем да снимаме, избухнах в плач, повтаряйки "Не съм сигурна, че мога да го направя. Просто не знам. Страхувам се", разкри тя.

Тогава режисьорът Робърт Родригес, който е открива Хайек за американското кино, започва да убеждава актрисата, че независимо какво си мисли, тя е способна да го направи. Той ѝ казва, че по този начин ще наложи името си и ще успее в шоубизнеса.

В крайна сметка Салма склонява да свали дрехите си, но не може да се престраши да махне хавлиената кърпа, с която излиза от съблекалнята, и да разкрие голото си тяло пред екипа на продукцията.

"Не бях способна да се насиля да захвърля хавлията. Спомням си, че всички се опитваха да ме разсмеят, за да прогонят напрежението и да ме накарат да се отпусна, в резултат на което я свалях, но две секунди по-късно сълзите ми отново потичаха", казва тя, допълвайки, че все някак са успели да преодолеят неловката ситуация, правейки най-доброто, на което са били способни.

Едно от най-големите ѝ притеснения всъщност било как нейният баща ще приеме въпросната сцена, ако реши да изгледа заглавието с нейно участие. По думите ѝ тази мисъл дълго време не ѝ давала мира, карайки я да се тревожи дали изявата ѝ ще провокира неговото възмущение, или по-лошо - ще предизвика присмех у познатите му, които ще се шегуват със Сами Домингес.

Красавицата обаче не сподели каква точно е била реакцията на нейния родител, но е факт, че след премиерата на "Десперадо" Хайек се превръща в една от най-големите звезди в индустрията. Въпреки това обаче и до днес се сеща за неудобството, което е изпитала, снимайки филма. Според нея представителите на силния пол се справят по-лесно с подобни премеждия, защото нямат проблем с голотата.