Салма Хайек отдаде почитания към своя свекър на рождения му ден и го поздрави с мили думи, пише "People".

В понеделник 56-годишната актриса отбеляза с публикация в Инстаграм 87-ия рожден ден на френския бизнесмен милиардер Франсоа Пино.

"Честит рожден ден на мъжа, който отгледа любовта на живота ми", написа Хайек, която е омъжена за Франсоа-Анри Пино. "Твоята мъдрост, доброта и топлота са пътеводна светлина в живота ни. Наздраве за радостта, любовта и още много скъпи моменти заедно".

Тя е прибавила снимка, на която със свекър си вдигат наздравици.

Франсоа Пино е един от най-богатите хора в света с приблизително богатство от 37,5 милиарда долара и дялът си в луксозни компании, включително Yves Saint Laurent, Alexander McQueen и Gucci, според "Forbes".  

Снимка: Getty Images

Хайек е омъжена за сина на Пино, Франсоа-Анри, който е 61 години. Те сключиха брак през 2009 г., на Свети Валентин на гражданска церемония в кметството на 6-ти район в Париж. След това вдигнаха красива сватба във Венеция, по-късно същата година.

Те имат дъщеря Валентина Палома, на 15 години.

Франсоа-Анри има още три деца - Франсоа, на 25 и Матилд, на 22, от първия му брак с Дороте Лепер. Той е има и син Августин Джеймс, на 16, от супермодела Линда Еванджелиста.