Салма Хайек достигна крайъгълен камък в историята на своя Инстаграм, достигайки 12 милиона последователи.

53-годишната актриса отпразнува повод с акупунктура, която запечата в профила си за своите фенове.

Вижте кадъра >>

"Много съм благодарна на всички за вашата любов и подкрепа. Вие достигнахте 12 милиона!!! Игличка за здраве и благополучие представя всеки милион от вас", пише Салма в поста си.

Номинираната за "Оскар" актриса е доста активна в Инстаграм, споделяйки спомени от минали роли, специални събития и разбира се луксозни ваканции.

Тя използва платформата и за анализи и коментара и на политически събития от целия свят.

През август тя сподели послание за насилието в родното ѝ Мексико, като написа: "Много съм тъжна, че в моя Коацакоалкос, където израснах със свобода, която дава обединена общност и без насилие, снощи най-малко 25 души загинаха при нападение в бар. За съжаление това е едно от безброй нещастия, които се случват ежедневно в Мексико. Надяваме се властите да изпълнят своето обещание да спрат насилието. Време е толкова много страдания да приключат в страна, в която има всичко."

Но това не е единственото добро, което актрисата и съпругът ѝ Франсоа-Анри Пино се опитват да направят за света.

През април в катедралата Нотр Дам се разрази ужасен пожар, който потресе света. Френският милиардер и баща му предложиха да дарят 109 милиона долара, за да подпомогнат възстановяването на историческия символ на Париж.