Австралийският актьор Сам Рийд ще изпълни главната роля в предстоящата телевизионна поредица "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Ан Райс, съобщи сайтът Дедлайн, цитиран от БТА.

Рийд ще се превъплъти в образа на вампира Лестат, в който зрителите преди са виждали Том Круз в едноименния филм от 1994 г. и Стюарт Таунсенд в предисторията "Кралицата на прокълнатите" от 2002 г.

"Злото е гледна точка. Ние сме безсмъртни. Представяме ви Сам Рийд като Лестат дьо Лионкур в поредицата "Интервю с вампир" по бестселъра на Ан Райс", написаха от Ей Ем Си във Фейсбук.

Поредицата "Интервю с вампир" ще бъде излъчена през 2022 г. от телевизия Ей Ем Си и стрийминг платформата Ей Ем Си плюс.

Миналата година компания Ей Ем Си Нетуъркс придоби правата за 18 произведения на Ан Райс, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".

Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън ("В обувките на Сатаната").

Ан Райс, синът й Кристофър Райс и Ролин Джоунс ("Пери Мейсън") също ще бъдат сред изпълнителните продуценти на поредицата, от която са поръчани осем епизода.

В края на юли беше съобщено, че Алън Тейлър ще режисира първите два епизода от предстоящия сериал "Интервю с вампир".

Режисьорът освен това ще бъде изпълнителен продуцент на първия сезон на сериала.

Алън Тейлър е познат с работата си над хитови телевизионни поредици като "Игра на тронове", "Момчетата от Медисън авеню", "Семейство Сопрано", "Сексът и градът", "Западното крило", "Изгубени" и други.

Тейлър е режисирал и игрални продукции като "Тор: Светът на мрака", "Терминатор: Генезис" и "Светци на мафията" - предстоящата филмова предистория на "Семейство Сопрано".