Броени дни след участието си в телевизионното предаване "Saturday Night Live", британската звезда Сам Смит представи своя четвърти студиен албум, озаглавен "Gloria". В чест на горещо очакваната премиера той ще сподели и визуализацията към продуцирания от Калвин Хари фокус трак "I'm Not Here To Make Friends", която излезе съвсем наскоро в официалния YouTube канал на изпълнителя.

"I'm Not Here To Make Friends" е алегория на индивидуалността, а видеото изразява свободата на Сам, която певецът възпява в новата си музика. Заглавието на тавата не е препратка към личност, а към загадъчната нова идентичност на Сам, която нарича Глория.

Проектът е голямо творческо прозрение, но и предизвикателство за него. "Gloria" е звукът на разчупените граници и на това да проявяваш най-истинската си същност. Колекцията обединава прочути женски фигури от музикалната индустрия като Jessie Reyez, Kim Petras и Koffee. Дългогодишните сътрудници на Смит - Jimmy Napes, Stargate и ILYA, също участват в създаването на 13-те песни, които преплитат елементи на електропоп, ямайски поп и баладична и хорова музика. Когато говори за албума си, носителят на награда "Грами" споделя:

"Gloria" също така е и празник на всички жанрове, на всички диви, вокалистки и автори, които обичам. Събрах най-съкровените си изживявания в този албум. Исках да предизвикам и най-накрая да освободя моята Глория".

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Включвайки енергичното парче "Gimme" с колумбийско-канадската R&B певица Jessie Reyez и ямайската реге звезда Koffee, "Gloria" изненада феновете и с колаборацията с Ед Шийран - "Who We Love". Другите нови заглавия в траклиста са денс песента "Lose You", красивият химн "Gloria" и разбира се, световното бижу "Unholy" с участието на Kim Petras. С почти 2 милиарда стрийма, номинираният за "Грами" хит "Unholy" остава на върха на световните класации на Spotify и Apple Music повече от месец след премиерата си. Оглавявайки тенденциите в социалните мрежи с песента, Сам е сред само трима други изпълнители, дебютирали на №1 в официалните музикални класации на Великобритания през 2022 г.

Мултиплатиненият носител на награди "Оскар", "Брит", "Златен глобус" и "Грами", е сред артистите с най-впечатляваща колекция от успехи. Предишните му албуми "In the Lonely Hour" и "The Thrill of It All" дебютират под номер 1 в Billboard 200 и Обединено кралство. През 2022г. той обяви и датите на предстоящото си турне във Великобритания и Европа, което стартира на 12 април. След това Сам ще завладее с новото си творчество Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия.

Албумът "Gloria" излиза и се разпространява на българския музикален пазар от "Анимато Мюзик" и "Universal Music Group".

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG