Сандра се обличаше с ризи до брадичката и дълги сака, за разлика от колежките й и по това време, златното време на диско ерата, като Саманта Фокс, Сабрина, Сиси Кеч, които нямаха проблем да разкрият прелестите си. Във вестникарските редакции още помнят култовото заглавие "Саманта Фокс - секс бомбата, от която всеки би искал да умре". Наричани блян за шофьорите на тирове и автобуси, диско принцесите украсяваха кабините им с плакатите си. Макар че Сандра не си позволяваше да се разголва като другите, тя също минаваше за сочно парче. Тя е и добър музикант. Запазена марка са й трапчинките и чипия нос. Няколко хиляди момичета в Полша са кръстени на нея. А колко в другите места, където е била популярна, може само да се гадае. 

Embed from Getty Images

Родена на 18 май 1962 година в Саарбрюкен, Сандра Ан Лауер е открита на музиката през 1974 г. на песенен конкурс в Германия. Баща й Роберт е французин, майка й Карин е германка. Градчето Саарбрюкен е близо до френската граница. Преди да започне солова кариера, когато е на 17, Сандра пее в дамското трио "Арабеск", доста популярно в Япония и Съветския съюз и Германия.

Embed from Getty Images

Тогава се среща с бъдещия си съпруг кибордиста Майкъл Крету, с когото се оказва, че са родени в един ден, но с пет години разлика. Стават приятели. Междувременно "Арабеск" стават доста успешни с веселата си музика и ярки тоалети.

Embed from Getty Images

Девет албума по-късно между певиците възникват противоречия и в крайна сметка групата се разпада. Сандра и Майкъл вече са двойка и заживяват в Мюнхен, където той отваря своето студио Data-Alpha, кръстено на песен от неговия соло албум "Legionäre". Първият им съвместен сингъл е "Japan ist weit" от 1984 г., немски кавър на песента на Alphaville "Big in Japan". Въпреки това, песента не успява да влезе в класациите с продадени само 125 копия.

Embed from Getty Images

Най-големият й хит е "Мария Магдалена" (1985), става №1 в Обединеното кралство, Германия, общо 21 държави. Следващият сингъл, "In the Heat of the Night", достигна второ място в Германия и топ 10 в много европейски страни. Песента също така донесе на Сандра второ място на Токийския музикален фестивал през 1986 г. Между 1990 и 2001 г., тя записва вокалите в албумите на много успешния музикален проект Enigma, който има топ 10 хитове в Северна Америка и Обединеното кралство. Тя най си харесва песента Everlasting Love. 

Embed from Getty Images

Сандра е една от най-популярните певици от 80-те години на миналия век в Европа. В пика на своята популярност тя дори успя да надмине Мадона в редица страни по света. С продажби от над 33 милиона записи по целия свят, Сандра утвърди позицията си на най-успешната германска певица. 

След няколко години пауза, през 2006 г. Сандра си партнира с швейцарския певец DJ BoBo в дуета "Secrets of Love" в албума му Greatest Hits. Сингълът беше голям хит, достигайки топ 5 в Швейцария и топ 20 в Германия. В края на 2006 г. излиза албума й Reflections, състоящ се от ремикси на най-големите й хитове. Нова баладна версия на "Everlasting Love" беше издадена като промоционален сингъл в Германия, докато ремиксът на "Around My Heart" се оказа голям радио хит в Полша. През 2007 г. издава албума "The Art of Love", следва "Back to Life" през 2009 година, и десетият й "Stay in Touch" през 2012 г. 

Embed from Getty Images

В частният й живот не й е провървяло особено, относно голямата любов. Сандра и Майкъл Крету се женят на 7 януари 1988 г. и през юли 1995 г. стават родители на близнаците Никита и Себастиян, живеят в Ибиса. Раждането не било леко и възстановяването, както и грижите за децата, я откъсват по някакъв начин от музиката. В двойката се повяват проблеми и те слагат финален акорд на брака. Разделят се през ноември 2007 г., позовавайки се на "лични и професионални различия".

Сандра се жени повторно за Олаф Менгес през 2010, но безуспешно - четири години по-късно се развеждат. 

Embed from Getty Images

Тя е известна като почитателка на тежки цигари, вегетарианка е, обича да плува, да язди и да кара ски. Пише и детски приказки. Казва, че все още вярва, че може да срещне любовта. "Дълги години бях самотна. Успехът, луксът, милионите продадени албуми, не струват, ако заспиваш далеч от вечно заетия си съпруг. Един ден ще кажа, че и аз съм истински щастлива".