Сандра, диско принцесата, на която бяха кръстени хиляди момичета в Полша

Родена преди 60 години, певицата с трапчинките надмина и Мадона по продажби на албуми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Da добавя от онова време и Сам Браун с песента "Стоп". А Сандра трябва да е щастлива, защото всичко каквото може да иска една жена от Създателя й е било дадено.

Тук малко видео из къщата, лимоните и наградите. На руски е. https://www.youtube.com/watch?v=-nRikZNRzTY

Последното им парче с Томас Андерс на яхтата : https://www.youtube.com/watch?v=-nRikZNRzTY

И още : Сандра живее на Ибица (както на немски го изговарят), там й е къщата и са съседи със семейството на Томас Андерс. Има клип в YouTube как тя развежда репоретр из къщата и дворът й. Има и лимони в дворът и къса няколко от едно дърво. Остаряла е, но все така харизматична, ходят заедно на разходки на яхтата на Томас. https://www.youtube.com/watch?v=86A_twwMiJ8

Боже господи. Велико време. Щастлив съм, че живях с музиката на 80-те.Незабравими групи, незабравима музика, незабравими усилия да се снабдиш с желаните плочи.

Каква невероятна магия носеха Си Си Кеч и Сандра - абсолютните кралици на 80те!Всяка тяхна поява беше огромно вълнение - толкова въздействащо красиви,никога евтини и цинични-напротив,супермацки от висока класа.Беше абсолютно невъзможно да не чуваш техните песни,където и да идеш.Остават кралици завинаги!

Луксозни красавици и двете.

Сандра, Си Си Кеч, Ким Уайлд бяха образци на естествена женска красота - без нужда от тонове грим, екстеншъни, импланти, татуировки и т.н. Но това време няма да се върне - хората вече вярват и подражават на фалшиви идоли и се радвам, че имах възможност да усетя да живея и усетя духа на онова време ...

Благодаря на Бог за 80'те и че това бяха ранните ми младежки години.И сега си пускам Диско и разбира се Метал от тогава. Между другото приятели, ако някой случайно има начин да ме върне там с еднопосочен билет нека помогне, багажа ми е готов.

Ех,много сме тия,които искаме!

Поредното мазало в дир статия- C.C.Catch винаги е била много екстравагантно облечена,никога разголена.Доста сходно със Сандра.Другата двойка-Саманта Фокс и Сабрина- с по един хит и вечно с бомбите навън.

Си Си Кеч и Сандра бяха голямата двойка .Екстравагантни,но никога с к8рвенско излъчване,супер красиви,с купища хитове.Другите гравитираха около тях.

Еее... кака Сандра изгради мъжкото в мен. Много пъти... :))))))

за Сандра мога да кажа, готина по всички показатели, с това не искам да кажа, че останалите не ставаха за нищо. напротив, беше много трудно да имаш либим/а изпълнител/ка. проектът "енигма" също бе един пълен успех за Сандра. слушам го и до днес за разпускане. елка не беше името на приятелката ми тогава - елка, а произлизаше от ел-ектронен ка-лкулатор. започнаха да излизат първите електронни игри с размерите на шкаф и цветни монитори. тези приятели, които имаха видео имаха и честта да организират терените, като техните бяха някъде си. започнахме да монтираме платки за pal на руските телевизори за да гледаме цветно дори на техния секам. усилвателите, цветомузиките и част от другата електроника си я запоявахме сами. с плочи, касетки, декове и останалото се снабдявахме някак си, чрез връзки и познати. това ни правеше изобретателни да можем да заобикаляме пречките за купуване в кореком. наизлезаха и видеопроекторите и малките виедо-киносалони. компютри имаше (дори българските "правец"), но бяха по-скоро калкулатори с грозен, зелено-черен екран. падаха стени, а животът бе спокоен, свободен и бъдещето изглеждаше по-красиво от край на приказка, но краят на приказката дойде още в края на '90. хубави времена, когато не беше никак трудно да напълниш няколко касетки с (летни) хитове. не знам дали някой е вярвал, че падението на света ще е толкоз грозно и нелогично, като в днешното време. дори в най-черните си кошмари не съм вярвал, че тоталитаризмът ще се върне с такава адска сила. все съм си викал: не може да са толкова тъпи, за да направят това или онова, но винаги се оказваше, че не само може, но и го правеха. жал ми е за днешните млади, които са подчинени на "ценности", които са фекални. младежите днес наистина не знаят какво е да си духовно свободен, а косите ти да разрошва "вятъра на промяната".

Хубав текст си дръпнал. Отговарям поради нещата, дето си написал за младите. Ще те провокирам така. Защо твотя ценностна система, и тази на твоето време, да единствено готините и верни. Няма едни ценности, една истина, една реланост. Тоталитаризмът се връща за тебе, а и за други, защото вярваш в това. Аз съм свободен, общувам със свободни хора, които живеят тук и сега и творят. Погледът ми е насочен към тук и сега, а не към какво е било преди, И КАКВО НЕ Е НАРЕД В ЖИВОТА ДНЕС. Въпрос на избор. Успех с изборите.

А замислил ли си се, че всъщност те управляват алгоритми? Природни, генетични, а вече и дигитални? Че никой не иска да свири на цигулка като Паганини, защото публиката не се интересува? Че никой не иска да рисува като Микеланджело и Леонардо, щото ням смисъл, има компютри и 3д. Че никой не иска да успее в занаяти, защото автоматизацията ще ги премахне? Че музиката от има няма двадесет години се създава от алгоритми, гарантиращи печалба и е добавка към маркетинг е не обратното? Тоталитаризмът се връща, просто се е преоблекъл така, че да не дразни трансхуманистичните индивиди, успешно програмирани без стандарт, без ценности стъпващи върху доказани филосовски и общо-човешки истини. Просто всички ще бъдете безлични и полирани към групички по интереси, създадени от илюзии. Да социалните инжинери винаги са били наясно с това, че идеологиите трябва да стъпват върху някаква обща традиция. Сега сме на прага на изтриването им в името на банда престъпни милиардери от Давос. Проблема е, че пренаписването на историята и премахването на дефинициите ще докара човечеството не само до нисък прираст а и до загуба на идентичност свързана с биологичният му образ. Ма както казваш, важно е да е влажно и да пляка дупето в морето от непритежание и щастие.

Ееее как! Сандра ми беше любимата! Тая готина какичка вече трябва да е отдавна баба. Разбира се и другите, но Сандра беше особено сладка с тези трапчинки и чипо носленце. А и песните и бяха върхът! Разбира се не подценявам и другите. Това бяха наистина хубави години. Не само защото бяхме млади, имахме хубаво детство. Нямам нищо против компютрите, но синът ми сега е постоянно на клавиатурата. Имаме си колело но рядко го ползва, защото често трябва да го кара сам - няма с кого, и му е скучно. Разбира се, по мое време имахме само елки (калкулатори) а за компютри не бяхме чували. И понеже бяхме сателитна държава на Съветския Съюз, от руски език знаех за т.нар. "електронно-изчислителни машини". Разбира се думата компютър навлезе доста по-късно, в западния свят беше приета, а това на което сега му викаме просто компютър, беше PC, тоест "персонален компютър". Както и да е. Не са ми липсвали компютрите защото дори нямах представа какво са. Но ми беше мъчно че телевизорът ни беше черно-бял и си мечтаех за цветен. Също за видео касетофон - имаше ги само в Корекомите а нямахме долари.

В казармата не и прощавах...и на нея и на Саманта и на Сиси...

Саманта ми е любимата. Сиси е с много големи сиски. Прекалено големи за моя изтънчен вкус. Но всеки си харесва различни. Като на Доли Партън например. Доли я харесвам като певица но и нейите имат нужда от смаляване според мен. Но всеки си харесва различни разбира се, въпрос на вкус все пак.

Грешка, Саманта Фокс исках да кажа, не Сиси. Обърках се.

Добре, че нямаше чалга, интериора на автобусите и тировете щеше да бъде друг

Саманта Фокс , Сабрина , Си Си Кеч, Сандра- всички са със "С", всички по едно и също време, но САМО Сандра бе певица!

C.C. Catch ли не е върха ? Ти се майтапиш!

Сиси-то бе продукт на Дитер Болен и ако не бе той да я "тика" едва ли някой , някога щеше да я чуе!

Дитер може и други да бута ама на резултат няма. Сандра я дръпна румънеца. Сам не става друго си е да си имаш дружка.

Си Си Кеч успя да съхрани визията си до ден днешен! Не знам дали е от гените или е резултат на много труд, но изглежда перфектно - гледах неин концерт от преди няколко години в Русия и си е същата, като през 80-те. Което за съжаление не може да се каже за Сандра или Сабрина Салерно.

Ко? никак не си осведомен. Сандра никак по-малко не е била бутана от Майкъл Крету,за когото чак е била и женена.Diter се е пробвал да бута кого ли не,но феноменалният успех е именно със C.C.Cacth,която,впрочем,също има цял албум със свои авториски песни,продуциран от Duran Duran.Хайде по-коректно и уважително!

А, аз си мислех, че съм най-дъртата в тоя форум..ама явно има ѝ по-улегнали колеги, щом си спомняте толкова подробно , коя от коя е по- , и дори какви вокални данни имала . :))))

Спомням си в автобусите Чавдар всеки шофьор имаше плакати на Си си кеч или Сабрина, Сандра също. Носехме значки в училище. 80 те са последното истинско време. След това всичко се изкриви рап, хип хоп, черната култура превзе всичко.

Имахме и тройници с колеции на картички от стрелбищата и си ги менкахме.Имах и на Сандра и на Сиси Кеч, а пък като излезе Саманта с големите очи направо бяхме във възторг.Другата мания бяха снимките на културисти.Ееех Варна,ееех морето.Няма такъв кеф никъде сега.

Което доста ще ви каже за умственото развитие на поляците....

Сандро, що го взе тоя румънец, дето ти направи близнаци, които ти разбиха цветенцето, ами не взе мен .... А колко ти бях навит!

Всички преди 40 г.и бяхме навити,драги! И на Саманта Фокс, и на Си Си Кеч и на Сабрина и на Мадона! Ама бяхме млади и хубави!

Еййй какви времена бяха, само хубави спомени имам от това време. А някой му викат комунизъм, беше като вечно лято. А песните страхотни и сръбските и гръцките и българските.

Пък сега ко опъват тел на плажа , за да могат MTV да си направят концерт с покани и билети само за общината с пари на данъкоплатците. Накрая гражданите ни концерт ни плаж.

Той всъщност румънеца я направи певица.

Не съм съгласен с теб - Сандра изгря с Арабеск, а румънецът и даде възмжност за самостоятелни концерти. Сега, когато слушам песните от онези години, мисля, че самостоятелната и кариера може би не беше толкова добра, в сравнение с трио-то. Разбира се, това е лично мнение ...

Времето, когато имаше истинска музика!!!

Ето, тук си в грешка. Музиката беше по-рано.

Мощно анално помпенр.

Страхотна!

Невероятно сценично поведение, експресивност, гъвкавост в танците, съчетано с перфектни композиции в онзи стил на 80-те и началото на 90-те. В онзи момент наистина беше по-популярна от Мадона и то без никакво сериозно разголване и никакви простотии и скандали по медиите. Респект! Желая й здраве дълги години!

Страхотна, беше ми много любима. И е и много красива.

Имам и всичките албуми. Сандра, Кайли Миног и кака им Тина Търнър са ВЕЧНИТЕ КРАЛИЦИ. Мадона и за камериерка не им става!

Бих добавил Си Си Кеч, Ким Уайлд...

Страхотна. Уникален талант. И на 60 още изглежда супер.

Вероятно защото няма филъри и силикони, които седят нелепо на тия години. Изглежда нормална и натурална.

Невероятна е .