Изминаха вече няколко дни, откакто светът осъмна с тъжната вест, че Оливия Нютън-Джон завинаги е напуснала неговите предели, но с всеки следващ скръбта от загубата ѝ сякаш единствено нараства. Въпреки огромната мъка, която в този момент изпитва, съпругът на актрисата реши да наруши мълчанието си, за да ѝ отдаде почит, изливайки душата си в социалните мрежи, където написа трогателно послание, пропито както с обич, така и с болка.

Преди ден Джон Истърлинг публикува в личния си Инстаграм профил снимка, разкриваща един от многото им щастливи моменти заедно, въпреки дългогодишната борба на звездата от "Брилянтин" с коварното заболяване, което в крайна сметка отне живота ѝ. На кадъра тя го е притеглила в обятията си, усмихвайки се широко към фотографския обектив.

Вижте снимки на Оливия >>

"Любовта ни се простираше извън границите на нашето разбиране, тя бе чиста, истинска и дълбока, затова постоянно гледахме да изразяваме благодарността си, че я притежаваме. За нас чувствата, които изпитвахме един към друг, бяха всичко - и минало, и настояще. Тях ще ги има винаги, защото те са вечни, простиращи се до самия безкрай.

В своята същност Оливия бе лечител, използващ средствата на музиката, думите и допира... Тя бе най-смелата жена, която някога съм познавал. Нейната загриженост за хората, животните и природата засенчваше възможностите на човечеството. Само Божията благодат ми позволи да споделям страстта на нейното същество толкова дълго време. Дори в най-трудните си моменти тя винаги намираше нужните сили, присъствие на духа, желязна воля и доза хумор, с които да продължи напред, озарявайки мрака със светлина.

Дори сега, когато вече не е сред нас, радостта, че имах късмета да бъда с нея, докосвайки се до удивителната личност, която беше, лекува раните, появили се след загубата ѝ.

Семейството ни е признателно за искрената подкрепа, която получава в този така труден за всички нас миг", завършва той.

Родената във Великобритания певица е починала "мирно" в ранчото си в Южна Калифорния вчера сутринта, заобиколена от семейството и приятелите си. Тогава в изявление, публикувано във виртуалното пространство, Джон написа:

"Молим всички да уважават личния живот на семейството в този много труден момент. Повече от 30 години Оливия беше символ на триумфа и надеждата, споделяйки пътя си с рака на гърдата".

Ден по-късно колегата ѝ от култовата лента, изстреляла я на върха на кариерата ѝ също сподели затрогващ пост в интернет, спомняйки си за нея.

"Скъпа моя Оливия, ти направи живота на всички ни много по-добър. Въздействието ти беше невероятно. Обичам те толкова много. Ще се видим по пътя и всички отново ще бъдем заедно. Твой от първия миг, в който те видях, и завинаги! Твоят Дани, твоят Джон!", написа Траволта.