В началото на месеца стана ясно, че неотдавна на певицата Сашка Васева е била поставена тежката диагноза тумор в мозъка, който е довел до слепотата ѝ, тъй като се намира близо до очите и притиска зрителните нерви. През последните години светът пред погледа на изпълнителката постепенно потъваше в мрак, докато накрая той не го погълна изцяло.

Оказва се, че в миналото, когато са се появили първите симптоми, преглеждащите я специалисти са сбъркали в определянето на нейното заболяване, вследствие на което тя е загубила цяло десетилетие, подлагайки се на грешно лечение. Наскоро обаче роден неврохирург открива истинската причина за загубата на зрението ѝ, след което тя заминава за Германия. Там лекарите ѝ съобщават, че трябва спешно да се подложи на животоспасяваща операция, която ще струва 90 хиляди евро.

Вчера блондинката посрещна 55-ата си годишнина в Мюнхен, където всеки ден посещава болницата, в която ще премахнат образуванието. Засега обаче все още се събира екипът за процедурата, в чиито ръце стои съдбата на Сашка, но времето, с което разполагат, не е много.

Христо Бакърджиев

Снимка: Скрийншот Нова телевизия

Съпругът на бившата участничка в риалитито "VIP Brother" е неотлъчно до нея, оказвайки ѝ нужната подкрепа в това сериозно изпитание. Днес той се включи на живо чрез видео връзка в студиото на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия, за да коментира състоянието на своята половинка. В разговора Христо Бакърджиев сподели, че жена му не е добре, но въпреки това се държи психически, което е от голямо значение. Наред с това обясни, че тя постоянно посещава едно от здравните заведение в града, обявен за център на провинция Бавария, където се подлага на различни тестове и процедури.

Застанал до легло, в което лежеше любимата му, той разказа, че през изминалите дни с тях са се свързали много от близките и познатите им, желаещи да им помогнат за предстоящата операция. Само че по думите му банковата сметка, по която са казали, че възнамеряват да направят превод, не е тяхна.

Снимка: Скрийншот Нова телевизия

По този повод бизнесменът, който е първият официален вносител на автомобилни гуми с марката "Michelin" у нас, подчерта, че засега двамата със Сашка разчитат единствено на собствените си финанси и не са отваряли никакви дарителски сметки. Той предупреди всички добросъвестни и благородни хора, искащи да ги подкрепят, да внимават и да не се доверяват на публикациите в мрежата, подканващи потребителите да дарят средства за лечението на певицата, защото те не са нищо повече от измама.

За личния си празник във вчерашния епизод на "Преди обед" по bTV Васева си пожела единствено да се излекува и да може да вижда отново, а на своите почитатели каза, че ги обича.

И понеже днес се отбелязва Световния ден на зрението, искрено се надяваме, че желанието ѝ ще се сбъдне и тя ще възвърне своето.

Снимка: bulFoto