Дни след смъртта на Тина Търнър беше потвърдено, че съпругът ѝ Ървин Бах вероятно ще наследи половината от състоянието ѝ, наброяващо общо 250 милиона щатски долара, съобщи британският вестник "Mirror".

Певицата сключи брак с музикалния продуцент преди 10 години след 27-годишна връзка. Той ѝ дари бъбрек, спасявайки живота ѝ през 2017 г. Освен това я подкрепяше и при другите ѝ здравословни проблеми, включително и след преживения инсулт през 2013 г., малко преди сватбата им.

Афида, вдовицата на покойния син на изпълнителката на "Simply the best"
- Рони, каза, че очакванията на семейството са половината състояние на звездата да отиде при нейния съпруг.

"Тъй като тя се омъжи в Швейцария, мисля, че около 47 процента ще са за мъжа ѝ, а останалото за децата", уточни тя.

Афида Търнър беше омъжена за наследника на носителката на редица награди "Грами" от 2007 г. до смъртта му през 2022 г., когато той издъхна на 62 години от усложнения, свързани с рак на дебелото черво.

Афида Търнър

Снимка: Getty Images

Тина Търнър също е осиновила двама от синовете на Айк Търнър. Тя има и син Крейг от връзката си с музиканта Реймънд Хил, когато е била на 18 години.

Той обаче се самоуби през 2018 г., което майка му винаги е описвала като "най-тъжния си момент, преживян от нея като родител".

Афида добави, че може да има усложнения при поделянето на наследството.

"Двете деца на Тина са Крейг и Рони - тя не е осиновила Айк младши. Те бяха в семейството само защото тя беше с баща им, така че единствените "кръвни" потомци са Крейг и Рони", обясни тя. "Днес аз съм единствената с това име - няма други Търнър."

Снахата на музикалната легенда увери, че не мисли за парите: "Не съм тук за това. Тук съм, за да отдам почит на свекърва си. Винаги съм печелила парите си сама - никой никога не ми е давал нищо от семейство Търнър - това е техният манталитет, ОК."

Снимка: Getty Images

Състоянието на Тина Търнър не е спечелено единствено с хитовете ѝ. Тя също участва във филми, като "Томи", "Лудия Макс: Отвъд клетката на смъртта" и "Последният екшън герой", припомня БТА. Нейният биографичен филм от 1993 г. "Какво общо има любовта с това" разказва за пътя ѝ към успеха и битката за запазване на името, с което е известна, по време на болезнения й развод с Айк Търнър, който почина през 2010 г.

Тя продаде правата върху образа и музиката си на BMG две години преди смъртта си в сделка, за която се смяташе, че е на стойност 50 милиона долара. Имението в Швейцария, в което почина, се оценява на 76 милиона долара.

Афида Търнър

Снимка: Getty Images