Кари Джонсън, съпруга на бившия британски министър-председател Борис Джонсън, обяви раждането на третото им дете, което е "поне осмото" за бащата, известен с бурния си любовен живот, съобщава пресата в Обединеното кралство.

"Добре дошъл на света, Франк Алфред Одисей Джонсън, роден на 5 юли в 9:15 ч.", написа 35-годишната половинка на политика в Instagram. Съобщението е придружено от снимка, на която тя е с новороденото в ръце. "Можете ли да отгатнете името, което избра съпругът ми!?", добави тя, като благодари на персонала в родилното отделение на болницата към Лондонския университетски колеж, която е към Националната здравна служба.

Вижте снимки >>

Бебето е тетия наследник на двойката, която е женена от две години насам. През април 2020 г. се роди Уилфред, а през декември 2021 г., когато Борис все още бе министър-председател, на бял свят се появи и Роми.

Борис Джонсън на 59 години. Той има две момичето и още толкова момчета от втората си съпруга, адвокатката Марина Уилър. Някогашният журналист е признал бащинство и на още една дъщеря от извънбрачна връзка.

Снимка: Официален профил в Instagram

През септември 2021 г., малко преди раждането на Роми, той потвърди в ефира на американския телевизионен канал NBC, че по това време има шест деца, без да прекратява предположенията около реалния брой на потомството си.

Борис Джонсън напусна Даунинг стрийт през лятото на 2022 г. след поредица от скандали. След това изкарва милиони от лекции, докато още е депутат, припомня БТА. Миналия месец подаде шумно оставка, преди обявяването на парламентарен доклад, който установява, че е лъгал съзнателно Парламента през пандемията от Covid-19 за партита, организирани на Даунинг стрийт.

Снимка: Getty Images