Звездата от "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър дебютира в лондонския Уест Енд заедно със съпруга си Матю Бродерик в пиеса, в която те се въплъщават в ролите на три проблемни двойки, предава БТА.

Това може да звучи като предизвикателство за екип от съпруг и съпруга, но Паркър и Бродерик споделиха пред Ройтерс, че им е харесало да участват заедно в комедията на Нийл Саймън "Стая в Плаза хотел" (Plaza Suite).

"Много е лесно да работим заедно. Тя е много добра в работата си, така че това помага", казва Бродерик.

Двойката дебютира със спектакъла в Ню Йорк през 2020 г., но представленията спряха, когато настъпи пандемията от КОВИД-19. Спектакълът се завърна през 2022 г. и се мести в лондонския театър "Савой".

 

"Вече разбираме същността. В началото всичко изглеждаше обезсърчително и потенциално катастрофално, защото трябваше да напаснем толкова много неща заедно", каза Паркър. "Не се притеснявах за него, а повече за себе си. Но имаме общ език, както всички други актьорски екипи. Това е страхотно. Също мисля, че да играем тук създава притеснение... но да имаш някого до себе си, с когото можеш да се чувстваш толкова щастлив, прави цялото изживяване много успокояващо."

И двамата не са чужди на сцената. Паркър дебютира на Бродуей на 11-годишна възраст. Звездата от "Почивният ден на Ферис Бюлър" Бродерик има две награди "Тони" и предишните му участия на сцена в Лондон са през 2019 г.

Спектакълът, чиято премиера с червен килим беше в неделя, ще се играе до 13 април.