В просторно интервю пред вече бившата си колежка и ководеща на "Преди обед" Деси Стоянова, актьорът Сашо Кадиев разказа защо е взел решението да напусне предаването, в което се изявяваше повече от 11 години.

"Аз по професия съм актьор и през всички тези години играя в театъра, пътувам из цялата държава и се изморих. Дадох си сметка, че човек трябва да промени живота си, за да даде шанс на себе си да прави нови неща", обясни Кадиев.

Моментът, в който окончателно взел решението, че приключва с ролята на тв водещ, дошъл малко след Нова година. "Събудих се една сутрин и си казах, че може би е време да променя нещо в ежедневието си, да направя голяма промяна, да тръгна по нов ритъм и да създам нещо различно за себе си. Тогава ми се изкристализира това решение. Искам да се върна към театъра, да мога по-активно да работя в киното или в телевизията", разказа още Сашо.

В личен план, актьорът се надява, че ще продължи да става сутрин рано, но желанието му е денят му да започне по-спокойно, да усети живота и близките около себе си. Щастлив е, че ще може да бъде повече време с дъщеря си, тъй като заради многобройните му ангажименти е пропуснал много неща през първите години от израстването й.

Деси Стоянова подари албум със снимки на Сашо

Снимка: bTV

Признава, че работата в "Преди обед", екипът и разбира се, Деси, много ще му липсват. Двамата си припомниха за трудното начало, което са имали. "Ние сме много различни с теб, коренно противоположни хора сме. Аз съм отгледан либерално, не са ми поставяли граници, а ти си човек на границите, дисциплиниран. Имали сме трудности, защото аз съм фриволен, а ти си конструктивен човек, което обаче ни е балансирало", обясни Сашо. Деси на свой ред също показа, че различията помежду им са останали далече в миналото, като му подари албум, в който тя лично подбрала и наредила кадри с емблематични моменти на актьора в студиото на предаването.

Кадиев си припомни колко много неща са се случили в живота му през изминалите 11 години - снимал е редица филми, играел е в театъра, загуби баща си, роди му се е дете, раздели се с майката на дъщеря си Кати - Таня, и намери нова любов в лицето на модела Ивелина Чоева. Бившата и настоящата дама на сърцето на актьора също не пропуснаха да споделят за хубавите моменти, които са имали с него и колко са щастливи, че той е част от живота им.

Сашо разказва за баща си Жоро

Снимка: bTV

Актьорът разказа и за най-трудния момент, който е преживял, загубата на баща му. "Много съм взел от татко, беше мъдър човек. Показа ми първите книги в живота. Научи ме, че един мъж трябва да бъде чувствителен като човек, да държи на думата си. Да не бъда дребнав, да съм великодушен. Да съм открит към хората, да съм добър човек" сподели през сълзи той.

Голямата любов на Кадиев е дъщеря му Кати

Снимка: bTV

Артистът разказа и защо е тръгнал на психолог, тема, която никога не е крил. "Оказа се, че всички имаме нужда от помощ. Доста токсични механизми съм създал, заради либералното ми възпитание и липсата ми на граници в отношенията с хората. Имам гняв в себе си. Моето его е така добре култивирано, че ако не се случи нещо, както аз искам, аз се превръщам в едно дете, ставам кисел, инатлив и лош", откровено призна Кадиев.

С бившата си половинка Таня са в прекрасни отношения

Снимка: bTV

В последния му ефирен ден на живо в студиото се появиха най-добрият му приятел от 30 години Слав, майка му Катето Евро, водещият Николаос Цитиридис и, разбира се, годеницата му Ивелина.

Сашо с годеницата си Ивелина

Снимка: bTV

Сашо беше изпратен с бурни аплодисменти от целия екип на "Преди обед", като всички се появиха в студиото, облечени в тениски с негови лик. "Животът ми стана много по-хубав заради теб, Деси, и целия екип. Благодаря, че ми променихте живота", беше част от финалното обръщение на актьора към колегите му.

Екипът на „Преди обед“ изпрати Сашо

Снимка: bTV