Саймън Коуел оживял по чудо след втора тежка катастрофа с електрически велосипед. Той се подхлъзнал на пътната настилка и прелетял над кормилото. 62-годишният музикален магнат бил откаран по спешност в болница близо до дома си в западен Лондон миналия четвъртък със съмнение за мозъчно сътресение. Коуел имал порязвания по лицето и счупена ръка, движел се с 20 мили в час и не е носел каска, съобщава "Daily Mail".

През август 2020 година той претърпя ужасна катастрофа с електрически велосипед "Swind EB-01" в Малибу и беше със счупен гръб, направена му беше операция. Сега, при поредния инцидент Коуел е карал мотоциклет "Das Spitzing Evolution S-Pedelec", чиято базова цена е 9499 евро (7921 паунда) и е с максимална скорост от 27 мили в час.

Снимка: Скрийншот "Daily Mail"

Коуел бил "целият в кръв", според очевидци. На помощ му се притекли минувачи, които спрели насрещното движение, за да не го прегазят, докато дойдат лекарите. Коуел бил освободен от болницата същата вечер с гипс на ръката и му било препоръчано да си почива.

Очевидец разказал пред "The ​​Sun": "Той се подхлъзна и прелетя през кормилото в средата на пътя. Саймън е късметлия, че е жив. Той въртеше педалите с включен електродвигател, когато колелата минаха върху мокър участък". Източникът добави, че от лицето му бликала кръв, и приличал на "нещо като Фантомът от операта".

Саймън, който наскоро се сгоди за приятелката си Лорън Силвърман, с която имат син, Ерик, заявил, че няма да зареже мотора, но ще си слага каска.

Снимка: Getty Images

Електрическите велосипеди имат скорости и спирачки, водачът има пълен контрол върху двигателя и може да го включва и изключва колкото иска. Ако батерията се изтощи, се кара като обикновено колело. Този на Коуел бил за професионалисти.

Заради инцидента от 2020 година, хора от екипа му казаха, че медийният магнат обмисля да съди производителите "Swindon Powertrain". Тогава, след първата катастрофа, Коуел беше категоричен, че не се притеснява да се качи отново на колело, въпреки че бил само на "милиметър" от парализа.

Коуел твърди, че е най-креативен докато кара колело и минава по 10 мили на ден.