Американската поп певица и актриса Селена Гомес заяви на пресконференция в Кан, че социалните медийни платформи имат пагубно влияние върху младите хора, което може да е опасно и да допринесе за свят на дезинформацията.

Вижте Селена на червения килим >>

"Социалните медии наистина са ужасни за моето поколение" - каза 26-годишната Гомес, която пристигна в Кан, за да промотира филма "Мъртвите не умират".

"Разбирам, че е забавно да се ползват социални платформи, но съм обезпокоена, когато виждам как млади момичета и момчета са изложени на въздействието им. Не смятам, че в някои случаи хората получават вярната информация." 

Селена партнира на Бил Мъри и Тилда Суинтън във филма, с който бе открит фестивалът. Гомес има над 150 милиона последователи в Инстаграм, независимо че за известно време отсъстваше от социалните мрежи.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Мъртвите не умират" получи смесени отзиви от критиката. Действието се развива в малък град, чието население става жертва на зомби апокалипсис. Освен че се придържа към жанра, филмът на Джим Джармуш се прицелва към хората, отричащи климатичните промени, политиката в САЩ и в частност президента Доналд Тръмп, и материалистичния и обсебен от смартфоните свят.

Част от критиците на лента се оплакват от тромавия ритъм на филма, докато други оценяват по достойнство остроумните шеги. Сред основните забележки на филмовите експерти е, че Джим Джармуш не е направил почти нищо, за да освежи твърде експлоатирания зомби жанр.

"Проблемът с филмите, с които се открива кинофестивалът в Кан е, че всички очакват нещо наистина специално", отбелязва кинокритичката Марта Балага.

Питър Брадшоу от в. "Гардиън" описва "Мъртвите не умират" като "забавен, макар и безпосочен рефрен".

"Филмът на Джармуш е в опасност да стане жертва на собствен зомбизъм", пише критикът, цитиран от БТА.