Едва ли има човек, който да не е гледал шедьовъра от 1997 г. на Джеймс Камерън - "Титаник", но дори някой случайно да го е пропуснал, то със сигурност знае саундтрака му "My heart will go on", звучащ в изпълнение на прекрасната Селин Дион. Интересен факт е, че въпреки огромния успех на парчето, канадската певица никога не го е харесвала и първоначално дори отказва да го изпълни. Съпругът ѝ обаче я кара да направи демо запис, който толкова се харесва на компанията, че тя го използва във филма.

Вижте кадъра >>

Да, емблематичната песен от продукцията, която цял свят е в състояние да запее по всяко време, всъщност е първото изпълнение на Дион, което остава непроменено. И макар че сингълът ѝ носи огромен успех и световна популярност, чувствата ѝ към него остават непроменени.

В свое интервю тя казва, че винаги тайно се е надявала публиката на концертите ѝ да не поиска да чуе "My heart will go on", но това така и не се е случвало. Търсейки причина да я изпълни отново, тя споделя, че си избира някой човек от първите редове, вглежда се в лицето му, мислейки си: "Добре, ти вероятно си дошъл от другия край на света, за да чуеш проклетата песен. Няма да те разочаровам, ще я изпея за теб".

Вчера Селин посрещна своя 52-ри рожден ден и отбеляза специалния повод със своя детска снимка, която качи в официалната си Инстаграм страница. На изображението тя е на не повече от 10 г. - три години преди да започне да гради кариерата си.

Точно така, тя е едва на 13 г., когато прави първите си стъпки в музикалната индустрия, а само година по-късно си тръгва като победител от японския фестивал "Yamaha", а на 20 г. повтаря успеха си, печелейки конкурса "Евровизия", на който представя Швейцария.

Селин Мари Клодет Дион е родена в Шарлеман, Квебек. Тя е четиринадесетото дете на Терез и Адемар, които, предвид голямата бройка на наследниците си, в началото не са сигурни, че искат да я задържат. Впоследствие, след като чуват песента "Селин" на Юг Офре, двамата променят решението си и дори кръщават дъщеря си на нея.

Талантът на Селин се проявява още в ранна детска възраст и предопределя пътя на съдбата ѝ, който през 1992 г. я отвежда до първата ѝ статуетка "Grammy", която печели с дуетния сингъл "Beauty and the beast" - саундтрак към анимацията на "Disney". В интерес на истината, парчето, покорило всички големи музикални касации, е удостоено и с "Оскар" за най-добра филмова песен. Останалото е история.