Канадската суперзвезда Селин Дион обяви, че отменя северноамериканския етап от турнето си "Courage" заради продължаващи здравословни проблеми.

"Наистина се надявах, че ще бъда готова да се върна на сцената, но разбирам, че трябва да бъда по-търпелива", написа певицата в Twitter.

Селин Дион, чиито шоута трябваше да бъдат отложени заради коронавирусната пандемия, по-рано отмени концертите си, насрочени в Лас Вегас между ноември 2021 г. и февруари 2022 г. Изпълнителката на "My Heart Will Go On" трябваше да възобнови турнето си на 9 март в Денвър и да концертира в петнадесет града в САЩ и Канада до края на април.

Вижте снимки на Селин >>

Тези шоута също вече са отменени, тъй като възстановяването на носителката на "Грами", която страда от "сериозни и упорити мускулни спазми", пречещи ѝ да се изявява на сцената, "отнема повече време, отколкото е очаквала".

Селин Дион изнесе първите 52 концерта от турнето си преди началото на пандемията през март 2020 г.

На този етап няма промяна в графика за събитията от европейската част на музикалната ѝ обиколка "Courage", пише БТА. Концертите трябва да започнат на 25 май в Бирмингам, Великобритания.

"Ще бъда много щастлива, когато се възстановя, когато пандемията остане зад гърба ни и когато изляза отново на сцената", пише още Селин Дион.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos