Бившият американски президент Барак Обама и съпругата му Мишел са пристигнали вчера на гръцкия остров Антипарос, където ще гостуват във вилата на холивудския актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, съобщава в. "Катимерини".

Антипарос е един от островите от Цикладската група, който, макар да не е толкова популярен колкото Миконос и Санторини, все пак привлича холивудски звезди и известни личности всяко лято, отбелязва ГрийкРипортър.

Посещението на Обама в Гърция е във връзка с участието му в международната конференция SNF Nostos Conference, организирана от Фондация "Ставрос Ниархос" (SNF) в периода 21-23 юни в Атина, допълва БТА.

SNF обяви, че Обама ще бъде един от участниците в конференцията и ще участва в дискусия за начините за укрепване на демокрацията в гражданската култура заедно с председателя на фондацията Андреас Дракопулос.

Посещението на Обама в Атина е част от програмата "Лидери на фондация Обама" (Obama Foundation Leaders), която включва 105 утвърждаващи се лидери от Африка, Азиатско-тихоокеанския регион и Европа, представляващи 75 държави и територии.

Те ще се срещнат с бившия американски президент в гръцката столица и тази среща ще бъде кулминационната точка на шестмесечната програма.

Това е второто посещение на Обама в Културния център на Фондация "Ставрос Ниархос", като преди това той го посети през 2016 г. при последното си задгранично пътуване все още като държавен глава, когато произнесе емоционална реч, припомня "Катимерини".