Инфанта Кристина, по-малката сестра на испанския крал Фелипе Шести, се разделя със съпруга си Иняки Урдангарин. Двамата са взели това решение, след като клюкарско испанско издание публикува негова снимка с друга жена.

"По взаимно съгласие решихме да сложим край на брака си. Ангажиментите към децата ни остават непроменени", се казва в тяхно изявление, разпространено от агенция ЕФЕ.

Вижте снимки на инфантата и мъжа ѝ >>

Иняки Урдангарин беше осъден и изпратен в затвора през 2018 г. заради данъчни измами и присвояване на средства, но беше освободен условно.

Миналата седмица списанието "Лектурас" публикува снимки, на които той и неизвестна жена, хванати за ръце, се разхождат по плаж в южната част на Франция. "Такива неща се случват", коментира Урдангарин (54 г.) пред журналисти в Испания.

Двамата с Кристина (56 г.) са женени от 24 години и имат четири деца.

Снимка: Getty Images

Иняки Урдангарин се оказа в центъра на един от скандалите, разтърсили в последните години испанската кралска фамилия. Той беше признат за виновен, че е използвал връзките си, за да печели обществени поръчки. Съпругът на Кристина получи присъда от пет години и десет месеца лишаване от свобода, предава БТА. Тя също беше разследвана за съучастничество в данъчни измами, но делото беше прекратено.

Заради скандала Фелипе Шести им отне титлите. Инфанта Кристина сега живее в Женева. Тя отказва коментар на съобщението за развода.

Крал Филипе VI, кралица Летисия, инфанта Кристина и Иняки

Снимка: Getty Images