Шакира постигна споразумение с бившия си партньор Жерар Пике за попечителството над двете им деца, предаде Ройтерс, позовавайки се на представител на колумбийската поп звезда в Испания.

Певицата и футболистът направиха изявление през юни, с което оповестиха раздялата си след продължила 11 години връзка.

Embed from Getty Images

Подробности около постигнатото споразумение ще бъдат оповестени по-късно.

Според испанския в. "Вангуардия" споразумението предвижда синовете на двойката - 9-годишният Милан и 7-годишният Саша, да се преместят в Маями с майка си.

Embed from Getty Images

Връзката на 45-годишната Шакира и 35-годишният Пике започна през 2011 г. Двойката така и не сключи брак. Певицата и футболистът се запознаха малко преди Световното първенство по футбол през 2010 г. в Южна Африка, когато Пике участва в музикалния клип към парчето на Шакира "Waka Waka (This Time for Africa)" - официалната песен на турнира.

Споразумението за попечителство е постигнато седмица след като Жерар Пике обяви предстоящото си оттегляне от професионалния футбол и напускането на ФК "Барселона".

В края на септември беше оповестено, че Шакира ще бъде съдена в Барселона по обвинение, че е укрила 14,5 милиона евро от испанските данъчни власти между 2012 и 2014 г.

Твърдейки, че е невинна, изпълнителката обяви в края на юли, че отказва да сключи споразумение с прокуратурата. Тогава певицата заяви, че предпочита съдебен процес пред сделка за признаване на вина.

Embed from Getty Images

Няколко дни по-късно прокуратура съобщи, че ще поиска присъда от над осем години затвор и глоба от близо 24 милиона евро срещу изпълнителката на хитовете "Hips Don't Lie", "Waka Waka", "Loca".

Според обвинението Шакира живее в Испания от 2011 г., когато връзката й с футболиста на "Барселона" Жерар Пике стана публично достояние, но до 2015 г. е запазила данъчното си местожителство на Бахамските острови, считани за данъчен рай.