Две години след раздялата си с дългогодишния си партньор Жерар Пике Шакира заяви, че не все още не е готова за "сериозна връзка", но намекна, че може би е отворена за флирт, пише Daily Mail.

Колумбийката и испанската футболна звезда бяха заедно в продължение на 11 години и посрещнаха две деца в този период, момчетата Милан и Саша. За раздялата на Шакира и Жерар се заговори още през 2022 г. Тогава се носеха слухове, че футболистът е изневерил на певицата с 23-годишна студентка. Спекулациите се потвърдиха по-късно, което доведе и до крах в отношенията на звездите.

Вижте снимки на Шакира >>

Сега, след множеството заглавия в пресата за разпадналият се брак на Шакира и въпросите около нея дали има нов мъж до себе си, тя даде интервю за сп. Rolling Stone, в което каза: "Какво време имам за мъж в момента? Не мисля за това на този етап. Разбира се, ще продължа да си падам по тях, макар и това, което ми се случи."

След Жерар името й бе свързвано с на мнозина известни личности, сред които Том Круз, Люис Хамилтън и Люсиен Лавискон, за когото се говореше, че дори е във връзка с Шакира. В скорошното си интервю обаче тя заяви, че в момента няма интерес към обвързване, а основен фокус и приоритет са децата й. "Когато му дойде времето. Емоционалното и психологическото благополучие на синовете ми е по-важно сега."

Макар на този етап да не е готова за връзка изпълнителката не изключи възможността за бъдеща потенциална такава. "Не съм против връзките, напротив. Върнах си отново самочувствието."

Пред изданието Шакира повдигна и темата за бившия си. Обясни, че е направила множество жертви в името на любовта. "Има неща, които си склонен да промениш заради другия човек. А когато тази връзка се разпадне усещаш, че си останал празен."

Шакира превърна Жерар и децата им в свой основен приоритет по време на дългогодишната им връзка и дори се премести в Барселона заради него, тъй като той играеше за ФК Барселона.

Снимка: Getty Images

Въпреки предателството от негова страна, през април певицата заяви, че все още вярва в любовта и се надява да я намери същата като тази на родителите й, които са заедно от 50 години.

"Търся онзи мъж като баща ми, от когото да имам деца и след това да планирам да бъда с него завинаги - като родителите ми, които все още са толкова влюбени. Не мога да кажа, че не вярвам в любовта, защото виждам примера на моите родители. Как се гледат в очите и се държат за ръце и не могат да живеят разделени един от друг. Била съм свидетел на любов, но аз самата не съм имала този късмет. Моногамията е утопия", заключи Шакира.