Празнувайки първата си самостоятелна Нова година след раздялата с любимия човек, дългогодишния ѝ партньор Жерар Пике, Шакира отправи към феновете емоционално, но вдъхновяващо послание за 2023 г.

В публикация в Инстаграм, написана на испански и английски, 45-годишната певица коментира, че онези, които са били предадени, трябва да продължат да пазят вярата си. "Дори ако раните ни са все още отворени през тази нова година, времето има ръце на добър хирург", написа тя.

"Дори и някой да ни е предал, трябва да продължим да вярваме на другите хора. Когато се сблъскате с презрение, помислете за своята стойност - вие сте значими. Защото има повече добри хора, отколкото непочтени. Има повече хора с емпатия, отколкото безразлични. Тези, които си тръгват, са нищожно малка част на фона, на онези, които остават до нас". 

Певицата също изрази убеждението си, че болката може да стимулира растеж. "Нашите сълзи не са напразни, те напояват почвата, от която ще изникне бъдещето ни и ни правят по-човечни, така че дори когато страдаме от сърдечна болка, да продължим да обичаме", пише в публикацията.

Тя е прекарала Коледа със синовете си в пустинята, както сама отбелязва - търсейки спокойствие.

Трикратната носителка на "Грами" и 35-годишният футболист, обявиха раздялата си през юни, като написаха: "Съжаляваме да потвърдим, че се разделяме. Молим за уважение в този момент за доброто на нашите деца, които са наш максимален приоритет".

Бившата двойка наскоро постигна споразумение за попечителство относно грижите за двамата им синове, Милан и Саша, след раздялата им. "Единствената ни цел е да осигурим на нашите деца максимална сигурност и защита и да се надяваме, че те могат да продължат живота си в безопасна и спокойна среда", казаха те. 

В интервю за "Elle" през септември, изпълнителката нарече загубата на връзката си "най-мрачните часове в живота ми".

Шакира и Пике се срещнаха през 2010 г. на снимачната площадка на музикалния видеоклип "Waka Waka (This Time for Africa)". Те потвърдиха връзката си през 2011 г. Шакира роди първия им син Милан през 2013 г., а вторият им син Саша се появи през 2015 г.