Мнозина ще запомнят петия сезон на "Фермата", излъчен през 2019 г., с участието на балканския шампион по културизъм Тихомир Рангелов, който накара всички да говорят за него, признавайки в ефир, че е хомосексуалист и има дългогодишна връзка с влогъра Красимир Николов, познат още като Стамбини, с когото живеят на семейни начала.

Тогава немалко от зрителите пред малкия екран бяха озадачени от неговото откровение, тъй като мускулестата му физика и мъжественото му излъчване далеч не се вписваха в общоприетите разбирания за представителите на сексуалната му ориентация.

Вижте трансформацията на Тихомир >>

По всичко личи обаче, че той все още съвсем не е приключил с изненадите, тъй като отскоро вече е... жена. Неотдавна Тихомир лично обяви, че е транс, показвайки преобразяването си в социалните мрежи, където заличи името, дадено му по рождение, заменяйки го с Мелиса Рангелова. От известно време насам той качва в акаунтите си снимки, проследяващи прехода му от единия пол към другия, на които е напълно неузнаваем. На изображенията ясно се вижда, че той е свалил значителна част от теглото си, а освен това е пуснал по-дълга коса, която е изрусил, и си е поставил два пиърсинга - над дясната вежда и до лявото око.

"До момента без никакви хирургични намеси и интервенции. Още съм в самото начало, тепърва предстоят големите промени. Много ми помогнаха 3-те метода за детоксикация, алкализация, пречистване и подмладяване на организма и кожата. Истината е, че много дълги години отлагах това... и сега следвам сърцето си истински. Осъзнавам, че съм тръгнала по-доста труден и дълъг път. Определено имам нужда от това сега", написа той, говорейки за себе си в женски род, към колаж от две свои снимки, показващи го преди и сега.

В една от публикациите си риалити звездата разкри, че е свалил цели 30 килограма, но така се чувства по-щастлив от всякога. За да онагледи думите си, приканвайки потребителите на виртуалното пространство да открият разликите, той сподели втори колаж, като на една от фотографиите в него дори позира по бельо - слипове и сутиен.

Почитателите на Рангелов приеха трансформацията му с противоречиви реакции.

"Наистина не разбирам защо този човек си го причини. Та той си промени целия живот", пише в коментарите потребител.

"Това налагане на либерални идеи вече стана супер страшно, подменя традиционни ценности, а не бива. Не може да не ти е проблем да кажеш, че си гей 30 години, а изведнъж на 31 г. да станеш жена. Това не идва ей така. Както и да е, жив и здрав да е, беше ми симпатичен, вече не", заявява друг.

Разбира се, не липсват и хора, които го подкрепят в начинанието му.

"Човек никога не бива да потиска нуждата от промяна в себе си, защото когато се променя, той е жив и живее. Независимо какви коментари ще срещнеш в живота си за трансформацията, изживей го си тук и сега, понеже той няма да се повтори нито под същата форма на тялото, нито със същите родители, приятели, среда от близки и познати. Уникалното е да живеем, постигайки хармония с желанията, мислите и поведението ни", заключва трети.

След като преди 3 години напусна "Фермата", Тихомир разказа повече за своето тежко детство, в което всъщност се крие причината никога да не изпита желание да бъде с жена. Той губи майка си в ранна възраст и тъй като баща му няма възможност да му обръща нужното внимание, наема бавачка, която да отгледа сина му. Оказва се обаче, че жената подлага момчето на системен психически и физически тормоз.

"Заплашваше ме да не казвам на никого какво прави с мен. Наказваше ме да седя в един от ъглите на стаята или ме караше да стоя на тъмното. Затваряше ме в тоалетната. Биеше ме системно. Веднъж наблъска метлата в устата ми и трябваше да ям сламата. Развих тикове и нямах захват. Ръцете ми започнаха да треперят и не можех да овладея това положение. Живях в кошмар. Бях на 7-8 години", сподели преди време в свое интервю Рангелов.

Утеха намира в спорта и киното, които му дават сили да преживее проблемите се у дома. Тренировките го карат да забрави страха, затова се фокусира върху тях. Така на 16 години става републикански шампион по културизъм, а впоследствие печели титли на балканско и на световно ниво.