Шърли Ан Уотс, съпруга на покойния барабанист на "Ролинг стоунс" Чарли Уотс, почина на 84-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Двамата имаха един от най-трайните и стабилни бракове в света на шоубизнеса. Музикантът си отиде от този свят на 24 август 2021 г.

Снимка: Getty Images

Чарли и Шърли, която е бивша студентка по изкуства и виден развъдчик на арабски коне, се запознават доста преди той да стане част от "Ролинг стоунс".

"Шърли почина мирно в петък, 16 декември в Девън след кратко боледуване, заобиколена от семейството си", се казва в съобщение, разпространено от фамилията. Рони Ууд от "Ролинг стоунс" беше сред онези, които не скриха тъга си.

"Ще ни липсваш толкова много, но... се събра отново с любимия си Чарли", написа той във Фейсбук.

Embed from Getty Images

Докато Рони Ууд, Мик Джагър и Кийт Ричардс имаха много съпруги и приятелки, Чарли и Шърли Уотс останаха заедно повече от 50 години, до смъртта на барабаниста. Единствената им известна криза се случва в средата на 80-те години, когато той се бореше с пристрастяване към хероин - момент, който според признанията му по-късно, едва не разрушил брака им. Уотс беше смятан за толкова отдаден на съпругата си и дъщеря си Серафина, че журналистите го оставиха на мира.

Embed from Getty Images

"Винаги съм искал да бъда барабанист (и) докато жена ми се чувства добре, ще продължа да го правя", каза той пред списание "Ролинг стоун" през 1996 г.

Двамата обитаваха имение в Девън. Чарли и Шърли не обичаха да привличат вниманието върху себе си, но въпреки това понякога го правеха, отбелязва Асошиейтед прес.

Шърли Уотс бе арестувана на летището в Ница през 1971 г. за нападение срещу митнически служители, тъй като се опитвали да привлекат вниманието на съпруга й. През 2016 г. тя заплаши да съди служители на полското правителство за предполагаемото малтретиране на две арабски кобили в държавна ферма.