Известният американски готвач и телевизионен водещ Антъни Бурдейн е намерен мъртъв в хотелската си стая, съобщи CNN.

61-годишният шеф е бил в Страсбург за снимки. Кулинарят се е обесил в хотелската си стая.

"С огромна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн", се казва в изявление на медията.

Бурдейн е и известен автор на бестселъри.

"Неговата любов към големите приключения, новите приятели, хубавата храна и напитки, и незабравимите истории от цял свят го правеха уникален разказвач", продължава изявлението на CNN.

"Неговите таланти никога не са спирали да ни изумяват и той много ще ни липсва. Мислите ни и молитвите ни са с дъщеря му и семейството в този изключително труден момент", пишат още от медията.

Пътят на Антъни Бурдейн към славата започва през 1999 г., когато сп. "Ню Йоркър" публикува статията му "Не яжте, преди да прочетете това", която той доразвива в книгата "Поверително от кухнята", издадена през 2000 г., в която разказва какво се случва зад кулисите в света на haute cuisine.

Първото му телевизионно шоу стартира през 2002 г. Три години по-късно той де присъединява към Travel Channel, a шоуто му там му носи две награди "Еми".

Той се премести в CNN през 2013 г. с ново шоу.

Новината за самоубийството на Антъни Бурдейн идва броени дни след като известната дизайнерка Кейт Спейд сложи край на живота си. Спейд беше намерена мъртва в апартамента си в Ню Йорк на 5 юни.