Шиниъд О'Конър обяви, че се е обърнала към исляма. Изпълнителката на "Nothing Compares 2U" съобщи в Туитър, че е сменила името си на Шухада Давит.

Вижте снимки на Шиниъд >>

51-годишната певица каза, че решението да се обърне към новата религия е "естественият край на всяко интелигентно теологическо пътешествие".

"Всички изследвания водят към исляма", казва тя и допълни: "което прави всички останали религиозни текстове излишни. Ще имам друго име и то ще бъде Шухада."

След това О'Конър публикува селфи с хиджаб, а към него написа: "Вие взехте тялото ми, взехте разума ми, взехтре децата ми, но никога няма да вземете гласа ми."

Във видео, публикувано в социалната палтформа, тя изпя ислямска молитва, след което се извини за грешките в произношението.

По-късно тя написа: "Благодаря на всички братя и сестри мюсюлмани, които ме посрещнаха днес. Не можете да си представите колко много значи за мен вашата нежност."

О'Конър си има история с психическите заболявания. През юни 2016 г. тя отрече твърденията, че е изчезнала и е искала да скочи от мост. Тогава тя ги определи като "фалшив и злонамерен слух".

През декември 2015 г. обяви във Фейсбук, че влиза в болница за психически заболявания. Месец по-рано отново в социалната мрежа тя сподели, че е приела свръхдоза хапчета в хотелска стая в Ирландия. По-късно тя бе намерена в добра кондиция и бе приета в болница.

През 1999 г. О'Конър бе ръкоположена за свещеник от католическа група, която не е свързана с Римокатолическата църква.

През далечната 1992 г. Шиниъд скъса в ефира на Saturday Night Live снимка на тогавашния папа Йоан Павел II.