Шон Пен е на мнение, че мъжете са станали твърде женствени.

"Според мен мъжете са станали доста феминизирани. Срещал съм много силни жени в живота си, които не приемат мъжествеността като знак за потисничество към тях", каза холивудският ас пред "The Independent".

Актьорът и режисьор от "Денят на флага" каза, че сега светът е свидетел как гени на страхливци карат мъжете да зарежат дънките и да облекат пола, а този брой екземпляри не са малко.

"Мъжете в наши дни станаха диво феминизирани. Не смятам и никога не съм смятал, че да си груб, безчувствен или да проявяваш неуважение към жените има нещо общо с мъжествеността. Но не мисля, че с цел да бъдем справедливи към жените, трябва да се превръщаме в тях", смята Пен.

Наскоро той се раздели с третата си съпруга Лейла Джордж. Пен беше женен за Мадона от 1985 до 1989 г. и след това за актрисата Робин Райт от 1996 до 2010 г. Срещаше се и с Чарлийз Терон.

Шон Пен и Дилън Пен

Снимка: Getty Images

30-годишната дъщеря на Шон, Дилън Пен, също присъства на интервюто и след коментарите на баща си, замълчала и се "загледала в пространството". Във филма "Денят на флага" те играят баща и дъщеря. Тя е Дженифър Фогел, а той Джон Фогел, който винаги я е възхищавал със способността си живее живота си като голямо приключение. Той е и най-известният фалшификатор в историята на САЩ.

Пен, чаровникът с безмерен талант критикува още "неудачниците, провалили се граждани", които живеят в "привилегировани страни" като САЩ и отказващи да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Шон, който казва, че има "огромна вяра" във ваксинацията добави още: "Понякога хората приемат привилегиите и свободата си като право да бъдат антиграждани. Такива, които поради егоцентризма си и желанието да са вечно прави, търсят фалшиви данни, представени като наука, които да им дадат легитимност, когато става въпрос защо настояват да не бъдат ваксинирани".

Неговата организация с нестопанска цел CORE (Community Organized Relief Effort), беше основана за да помага на пострадали при земетресението в Хаити през 2010 г., но наскоро съсредоточи усилията си върху тестване и ваксинация, които да се разглеждат след като пандемията приключи и така че да може да се направят изводи.

Шон Пен по време на събитие на организацията си през декември за подпомагането на Латинска Америка

Снимка: Getty Images

"Ние непрекъснато се опитваме да образоваме и да стимулираме повече хора да си сложат ваксина. И ние се застъпваме за разпространението на ваксини на места, където хората имат остра нужда".

По повод филмът, който излиза "Денят на флага", той смята, че зрителите в киносалоните трябва да бъдат ваксинирани.