Много кралски коментатори са убедени, че принц Уилям и принцеса Кейт ще имат четвърто дете, но кралският редактор на ITV News Крис Шип не е толкова сигурен.

Шип се забавлява със спекулациите, но също така твърди, че принцът и принцесата на Уелс може да се откажат от четвърто дете не толкова по лични, колкото по екологични причини - и определено има право.

"Наскоро бях в родилното отделение с Кейт, в една болница, и още преди да се появя там, си помислих: "О, Кейт ще види бебета и може би ще се замисли върху това да има четвърто дете", каза Шип в Sky News Australia.

Embed from Getty Images

За да бъдем честни Kейт не веднъж се е шегувала, че съпругът ѝ иска още едно дете, така че не е като спекулациите да са напълно неоснователни.

"Знаете ли, напълно е възможно, разбира се, тя да има четвърто, макар че нека не забравяме, че Уилям и Кейт вече са на четиридесет години", продължи Шип. "Мисля, че те са приключили с три, това е моята лична прогноза, макар че това зависи изцяло от тях. Ако искат да имат четвърто, те ще го направят".

Напомняме, че те са родители на Джордж на 9 години, Шарлот на 7 години и Луис на 4 години.

Шип продължи да обяснява, че раждането на четири деца може да бъде вредно за околната среда (заради емисиите на CO2), което е много актуален проблем за принц Уилям, който през последните години превърна обръщането на климатичната криза в своя лична мисия.

Embed from Getty Images