Силвестър Сталоун иска да се заеме с нов филм от поредицата "Роки", който ще е посветен на незаконната миграция, съобщи Контактмюзик.

72-годишният актьор разкри идеята си за новата лента в рамките на кинофестивала в Кан, отбелязвайки, че иска да фокусира вниманието си върху мигрант, който живее незаконно в САЩ.

"Имам страхотна идея за нов филм за Роки. Той открива незаконно пребиваващ в страната мъж и цялото действие се завърта около него. Въпросният мъж е като магьосник. След като сте видели как изпълнява номерата си, вече не сте впечатлени. Същото се отнася за Роки. Ако сте гледали всички филми от поредицата, ще се запитате "Как може да има нещо различно?". Този филм обаче ще е различен, но аз няма да се снимам в него", каза Сталоун.

Той настоя, че никога не е планирал филмите от поредицата "Роки" да имат политически привкус.

"Роки е обикновен мъж с характерния за него манталитет. Той не е политик. Когато обгръща тялото си с националното знаме, мисли, че прави нещо хубаво", заяви още актьорът.

Снимка: AP/БТА

По-рано той беше посрещнат с бурни аплодисменти при качването си на сцената в Кан, където бе почетена кариерата му. Просълзен, той се поклони пред публиката в зала "Люмиер", след като бе представен от артистичния директор на фестивала Тиери Фремо.

В публиката бяха продуцентът Ави Лернер, с когото Слай работи по някои от ключовите за кариерата си поредици, съпругата му Дженифър Флавин и дъщеря му Систин Роуз Сталоун.

Снимка: AP/БТА

"Когато започнах да работя в индустрията, исках просто да си намеря работа. Тогава преоткрих писането, беше забавен начин да се изразя, без да се проваля. Това е най-невероятното събитие, на което съм присъствал", сподели холивудската звезда.

Той използва случая да представи дебютния трейлър на "Рамбо: Последна кръв".

"Никой не искаше да направи такъв филм. Всеки актьор, всеки важен актьор, каза "не". Накара ме да се замисля защо всички се страхуват толкова от този филм. Беше много различен проект за мъж, който се бори със собствената си страна. Но смятах, че има нещо важно в него заради Виетнам. Нито едно студио не искаше да го разпространи. Това се промени, след като продуцентите организираха прожекция за техни представители, на която бяха представени 20 минути от "Първа кръв". Тези 20 минути промениха живота ми", заяви Силвестър Сталоун.