Актрисата Силвия Петкова, която в последно време е много популярна с играта си в сериала "Пътят на честта", явно е решила да приключи ангажиментите си в "Театър София". Тя загатна за това в социалните мрежи с мисъл на Жан-Люк Годар:

"Зад театъра стои животът, а зад живота стои театърът" и добави:"Благодаря ви, приятели за всичко".

На кадъра е с колегите си Неда Спасова, Симона Халачева, които се снимаха в друг сериал на Нова - "Откраднат живот", актьорът Росен Белов и режисьора Калин Ангелов.

Снимката вероятно е от репетициите на новия спектакъла "Цветята" от Теодора Иванова-Додо, който подготвят в театъра. Силвия Петкова трябваше да участва в постановката. Актрисата, която винаги е толкова истинска и завладяваща, във всяка героиня, в която се превъплъщава, засега ще се изявява  от малкия екран като Кера от "Пътят на честта".

В "Театър София" тя направи отлична роля в постановката "Съгласие", която за съжаление вече не се играе. 

Снимка: Иван Дончев/Театър София

Друга много готина актриса, също позната от "Откраднат живот" - Дария Митушева влиза в състава на втория сезон на "Пътят на честта". Тя описа работата си така:

"Когато трите летни месеца се превърнат в 40 отдадени епизода. А, от днес и с моето особено присъствие. Изследване, което съм щастлива, че ми се случи. Благодаря".