Завещанието на Ан Хейш, или липсата на такова, продължава да предизвиква напрежение между близките. Според съдебни документи, получени от сп."People", по-големият син на Хейш - Хоумър Лафън е подал допълнение от девет страници към предишната си молба, за да поеме контрола върху имуществото на майка си.

Двадесетгодишният младеж твърди, че бившият съпруг на майка му, 57-годишният Джеймс Тъпър, пречи на опитите му да общува с 13-годишния си полубрат след смъртта на Хейш през август.

Хоумър също така твърди в исковата молба, че документът от 2011 г., който Тъпър счита за завещание и за който той твърди, че го е определил за управител на имуществото на Хейш, не е валиден, тъй като подписът върху документа не принадлежи на Ан и не е наблюдаван от двама свидетели, както се изисква по закон.

Според подадената във вторник документация: "Г-н Тъпър многократно нарича имейла, приложен към възражението, "завещание". Въпреки това, от правна гледна точка, то не може да се квалифицира нито като холографско завещание, нито като официално завещание със свидетели", се казва в документа.

Снимка: Getty Images

"То не отговаря на законовите изисквания за валидно холографско завещание, тъй като съществените разпоредби на предполагаемото завещание не са написани ръкописно от починалия. Завещанието е валидно като холографско завещание, независимо дали е заверено или не, ако подписът и съществените разпоредби са написани ръкописно от завещателя."

Заявлението продължава: "Електронното писмо, представено на Съда като "завещание" на покойника от г-н Тъпър, не отговаря на изискванията за валидно холографско завещание, тъй като подписът и съществените разпоредби не са написани ръкописно от покойника. То не отговаря на законовите изисквания за валидно официално завещание, тъй като имейлът не е подписан от починалия и няма двама свидетели, които да са подписали документа приживе на починалия."

В документа също така се посочва, че без надлежно завещание "не може да има назначение на изпълнител" или избран изпълнител по принцип. Тази роля е важна, тъй като изпълнителят "се назначава да управлява имуществото съгласно валидно завещание", според правните документи.

Хоумър също така нарича няколко от подадените по-рано възражения на самия Тъпър срещу "годността" на 20-годишния младеж да управлява имуществото на майка си, включително твърденията, че Хоумър е бил "отчужден" от майка си по време на нейната смърт" - "неточни и неоснователни".

Embed from Getty Images

На 5 август Хейш претърпя автомобилна катастрофа, след което беше транспортирана до болница в района на Лос Анджелис. Актрисата получи няколко наранявания от инцидента, а два дни по-късно сп. "People" потвърди, че тя е в кома и "не е идвала в съзнание" след катастрофата.

На 12 август щатът Калифорния обяви Хече за законно мъртва, но тя временно остана на животоподдържащи апарати, за да може органите ѝ да бъдат дарени. На 14 август нейният представител потвърди пред "People", че тя е била изключена от животоподдържащите системи.