За много хора лятната почивка е онзи стимул, който им дава сили да изкарат "тежкия период", стелещ се след края на новогодишните празници чак до началото на жаркия сезон. Отпуската през топлите месеци поначало се свързва с безгрижие, горещи изживявания и приятни емоции под слънчевите лъчи на лазурния плаж, които всеки човек очаква с нетърпение през дългите месеци, прекарани в натоварената и наелектризирана обстановка на работното място. Не всяка ваканция обаче минава по план, а има и такива, които могат да се окажат опасни... точно като тази на красивата синоптичка на БНТ Ева Кикерезова, която за малко не се удави.

През последните дни Черноморието ни е обхванато от изключително силни ветрове, постоянно променящи багрите на цветната система от кодове, с която си служат метеоролозите. Подобно време крие опасности за летуващите по крайбрежието, особено ако се осмелят да влязат във водата, защото рискуват да попаднат в капана на мъртво вълнение, което е обичайно явление при подобни климатични условия.

Вижте снимки на Ева >>

Въпреки предупредителните черни флагове, веещи се по спасителните постове, Ева решава да поплува за последно, преди да се върне обратно в София. Бурните и големи вълни не я плашат, но именно нейната увереност ѝ изиграва лоша шега. Не след дълго тя се оказва хваната в плен на морето, оставило я без дъх и сили, като единствено храбростта и 2-годишният опит на мъжа ѝ като спасител в Америка ѝ помагат да стигне невредима до брега.

Ева и Явор

Снимка: Facebook

Преди ден блондинката описа подробно инцидента в своята лична Фейсбук страница, изказвайки огромната си благодарност към своя спасител и партньор в живота.

"Много се чудех дали да ви споделя следната история, защото е доста лична и е от преди няколко часа, но ще го направя в знак на признателност и благодарност...

Днес ни беше последният ден на плажа, а морето беше разкошно, с бурни вълни - перфектно за гмуркане под тях. Някъде към края на деня, когато вече нямаше почти никой на плажа, мъжът ми ми каза: "Искаш ли за последно да влезем?" - Исках и още как... Цял ден гледах как всички деца се забавляваха, а и все пак - за последно ще ни е...

Влязохме и беше страхотно. Изкарахме може би около 20 минути. Аз винаги съм била доста уверена във водата и със самочувствие, че плувам добре. Без да се усетя обаче, за секунди попаднах в нещо, което по-късно разбрах, че се нарича рип и започна да ме тегли навътре. Междувременно вълните станаха огромни и много мощни. Разбиваха се много бързо една след друга и тъкмо да си поема въздух, веднага ме засипваше друга.

Ева и Явор

Снимка: Facebook

Опитвах се да хвана някоя вълна, която да ми помогне да изляза напред, но другата отзад ме дърпаше още повече навътре. Бях, като в центрофуга. Не мога да ви опиша с думи онова чувство, в което за първи път осъзнаваш колко си безсилен и безпомощен. Не можеш да викаш, защото нямаш въздух, няма и как да те чуят, а и може би бях вече доста навътре. Усещах, че се давя. В този момент от някъде се появи мъжът ми, който се опита в началото да ме хване за ръка и да ме издърпа, но беше абсолютно безуспешно. Опитен плувец и силен мъж е, а и най-важното - бил е две години спасител на Атлантическия океан в Щатите. Аз обаче вече нямах почти никакви сили, нямах и въздух.

Той се опитваше да ме повдига над вълните, поне да поема по-лесно въздух и да не се нагълтам с прекалено много вода, но беше практически невъзможно. Тогава предприе друга тактика и започна да ме избутва с всяка следваща вълна. Чувах само - "Ева, имаш ли дъно? Ева, идва нова, поеми въздух! Ева, дъното! Пробвай да стъпиш на дъното!" А аз просто нямах дъно или точно го докосвах за миг и отново ми се загубваше, което означаваше, че ще ме захлупи следващата вълна. Дъх нямах, сили нямах, само усещах как ме хващаше през кръста и се опитваше да ме избута с вълните, като през цялото време ми казваше да се опитам да плувам с тях, а аз не можех и не можех...

Снимка: Официален профил в Instagram

Не знам след колко опита, усетих това дъно, и започнах да плувам. Беше успял да ме избута настрани от силното течение... Веднага мина пред мен и ме издърпа и най-накрая успях да поема въздух. Извади ме на брега, а аз можех само да дишам, да кашлям водата, която поех и да плача в него... Да плача и да му благодаря, че ме извади от най-опасната ситуация, която до този момент животът ми е предлагал. Беше страшно!

Никога до сега не бях изпитвала такъв страх за живота си и никога до сега не се бях чувствала толкова безсилна и нищожна пред природата... Благодаря ти, Яворе! Спасявал си толкова много животи в Америка, а сега спаси и моя. Без теб сега щях да съм просто част от черната статистика. Благодаря ти, че си до мен!", пише тя.