Синовете на Арета Франклин получиха домовете на певицата благодарение на завещание, открито между възглавниците на дивана, съобщи ВВС, цитирана от БТА.

Решението бе взето четири месеца, след като бе отсъдено, че документът е валиден въпреки нечетливостта си. Той е от 2014 г. и обезсилва завещание от 2010 г., открито в дома на певицата в Детройт през 2019 г., се казва в решението на съда.

Това решение е победа за най-младият син на Арета Франклин Кекалф. Той и внуците му ще получат къщата на Франклин в Детройт, която през 2018 г. беше оценена на 1,1 млн. долара, но сега струва много повече. Тази къща беше определена като кралското бижу сред недвижимите имоти на певицата.

Друг син - Тед Уайт Втори, който беше облагодетелстван от завещанието от 2010 г., получава друга къща в Детройт. Имотът беше продаден за 300 000 долара преди намирането на по-късното завещание. Теди иска приходите от продажбата, каза адвокатът му. Съдия Дженифър Калахан присъди на третия син - Едуард Франклин, друг имот според завещанието от 2014 г.

Четвъртият недвижим имот на певицата, който е оценен на повече от 1 млн. долара, се очаква да бъде продаден, а приходите от продажбата ще бъдат разделени между четиримата й синове. Арета Франклин e американска певица, която определи златния век на соул музиката от 60-те години на миналия век. Известна e като "Кралицата на соула". Умира през 2019 г. от рак на панкреаса и се смяташе се, че не е оставила завещание.