Брад Пит дава под наем пет от домовете си в Лос Анджелис и се предполага, че има планове да се премести в селище за пенсионирани знаменитости, пише "Daily Mail".

Холивудската звезда изглежда се отказа от гигантския си комплекс, съставен от пет къщи, където е живял през последните 28 години.

Говори се, че той се мести в Кармел, крайбрежен град в Калифорния, който е пристан на застаряващи звезди като Клинт Истууд, Дорис Дей.

Той купи бившия дом на американския писател Д. Л. Джеймс, известен като "Сийуърд", за 40 милиона долара (36 милиона паунда) през юли тази година, която се намира в Кармел. 

Местенето в ново жилище би затруднило виждането му с децата, тъй като било 5 часа път с кола до западния бряг, където те живеели с майка си. 

Сделката е станала известна благодарение на публично достъпен договор за ипотека, както съобщава американският "The Sun". 

Луксозният комплекс на Брад в Лос Анджелис е негов дом от юли 1994 г. след покупката на къща с шест спални за 1,7 милиона долара (1,5 милиона британски лири).

През 1996 г. той купува малка къща за $380 000 (£340 000) в задната част на земята си и само две години по-късно купува съседния имот за $475 000 (£430 000).

Embed from Getty Images

Когато беше с вече бившата си жена Анджелина Джоли, Брад купи друг дом за почти 1,3 милиона долара (1,1 милиона паунда) през 2008 г. - завършвайки комплекса през 2009 г. с постройка от хамбар с тайна пещера и собствен бар за 1,1 милиона долара (990 000 паунда).

Според американския "The Sun" екипа на Брад е сключил споразумение с канадската банка City National Bank (CNB), наричана "банката на звездите".

През юни дългогодишният мениджър на Пит, Синтия Пет-Данте, подписа договор за доверие и прехвърляне на наеми със CNB. 

Специалният тип ипотека е само за имоти под наем и позволява на банките да събират наем директно от наемателя, ако Пит не успее да плати вноските по заема.

Като част от сделката, Пит се е съгласил и на кредитна линия от 17,5 милиона долара (£15,8 милиона) с CNB наречена "Споразумение за собствен капитал".

В момента не е известно дали Брад е финансирал дома на Кармел с тази кредитна линия.

За някои хора това е начин да печелят пари, обясняват експерти. 

Снимка: Скрийншот Los Angeles Times