Активисти, начело със звездата от сериалите "Сексът и градът" и "Просто ей така..." Синтия Никсън се събраха пред Белия дом във Вашингтон с настояване президентът Джо Байдън да поиска прекратяване на войната в Газа.

"Нищо от това не е нормално. Нищо от това не е обичайно и нищо от това не може да продължи", заяви актрисата.

Въпреки че 57-годишната Синтия, която е майка на две деца от еврейски произход, обяви, че ще гладува в продължение на 5 дни, запознати издават, че тя едва ли ще изпълни заръката си. Според тях, Никсън най-вероятно ще се лиши от храна за не повече от 2-3 дни, ако изобщо го направи, тъй като след това трябва да се върне на работа.

"Тя има намерение да продължи с гладната стачка два три дни. Синтия се надява, че думите й имат повече тежест, но няма как да за върши целия период, защото трябва да работи. Стачката за нея обаче е малка цена, която е готова да плати, заради борбата, която води за семейството и приятелите си, както и за тези, които вече са пострадали. Всички я подкрепят, но не се притесняват за здравето й, защото знаят, че всичко ще е наред. Близките й са много горди с нея", споделя запознат.